Home Bots & Business Roboticamarkt groeit met 7,71%

Roboticamarkt groeit met 7,71%

door Pieter Werner

Volgens een rapport van Technavio zal de wereldwijde roboticamarkt een groei doormaken van 22,27 miljard dollar tussen 2022 en 2027. Deze groei, geschat op een CAGR van 7,71% tijdens de prognoseperiode, komt grotendeels door overheidsinitiatieven in Europa, met name die zoals Horizon 2020.

Deze initiatieven zijn gericht op het stimuleren van de industriële efficiëntie en het scheppen van lokale banen, en het aanmoedigen van kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) om industriële robots te integreren. Verwacht wordt dat deze integratie de productiecapaciteit en het concurrentievermogen zal vergroten, waardoor Europese bedrijven nieuwe markten kunnen penetreren en kunnen concurreren met economieën met lagere arbeidskosten en hogere automatiseringspercentages.

Belangrijke spelers op deze markt, zoals geïdentificeerd door Technavio, zijn onder meer ABB Ltd., Clearpath Robotics Inc., Cyberdyne Inc. en verschillende anderen, die elk roboticaproducten en -oplossingen bijdragen in verschillende industrieën. Het industriële segment, dat toepassingen omvat op het gebied van materiaalbehandeling, assemblage, lassen en snijden, domineert de roboticamarkt. De groei van dit segment is consistent geweest, vooral met de adoptie van robotica in het MKB in regio’s als China, Japan, India en West-Europa.

De regio Azië-Pacific zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan deze groei, goed voor ongeveer 49% van de marktexpansie in 2027. De markt is op basis van toepassingen gesegmenteerd in industrie en dienstverlening, met eindgebruikers variërend van productie tot gezondheidszorg, ruimtevaart en defensie, en media en entertainment.

Het rapport belicht ook potentiële uitdagingen, zoals het tekort aan geschoold personeel, dat de marktgroei kan belemmeren. Niettemin stimuleren strenge gezondheids- en veiligheidsvoorschriften de adoptie van robotica, wat wijst op een veelbelovende toekomst voor de uitbreiding van de markt.

Misschien vind je deze berichten ook interessant