Home Bots & Business Robotauto bezorgt maaltijden

Robotauto bezorgt maaltijden

door Pieter Werner

In een arme wijk van Washington DC gaan de autonome voertuigen van Optimus Ride contactloos voedsel brengen naar gezinnen die getroffen worden door de crisis rond COVID-19. Daarin werkt de fabrikant samen met woningbouwvereniging The Yards, de Neighbourhood Restaurant Group en het Arcadia Center for Sustainable Food and Agriculture.

De gezinnen krijgen met de robot One-Week Boxes bezorgd die bestaan ​​uit voldoende voedingsmiddelen voor een ​​volledige week aan maaltijden voor een persoon die een dagelijkse hoeveelheid van 2.000 calorieën nodig heeft. Elke doos bevat een mix van producten die bereid moeten worden, zoals verse producten, eiwitten en granen, en kant-en-klare producten, zoals zelfgemaakte kippensoep. In totaal gaat het om 5.000 maaltijden.

Routes leren

Voor The Yards heeft Optimus Ride een zelfrijdend systeem ontworpen. Het huidige systeem wordt in de gaten gehouden door opgeleid personeel en ingenieurs terwijl de voertuigen de verschillende routes rond The Yards leren. De operatie zal beginnen met het leveren van essentiële logistieke diensten voor het vervoer van bereide voedingsmiddelen en boodschappen – aanvankelijk voor non-profit maaltijden en uiteindelijk voor commerciële voedselbezorgdiensten voor de huurders bij The Yards – en de overgang naar mensen in beweging als COVID-19 afneemt. Via hun systeem integreert Optimus Ride een nieuwe logistieke branche die cruciaal is voor restaurants, retailers en andere bedrijven om hun gemeenschap veilig te bedienen tijdens en na de pandemie.

41.000 ritten

Het systeem van Optimus Ride op The Yards is hun tweede initiatief met Brookfield Properties in Washington, DC. In de zomer van 2019 implementeerde Optimus Ride zijn zelfrijdende systeem in Halley Rise, Brookfield Properties’s 3,5 miljoen vierkante meter gemengde ontwikkeling in Reston, Virginia. Tot op heden heeft Optimus Ride meer dan 41.000 ritten gegeven op Halley Rise.

Misschien vind je deze berichten ook interessant