Home Bots & Business Robot ‘Eduard’ test autonome transportsystemen

Robot ‘Eduard’ test autonome transportsystemen

door Pieter Werner

De evolutie van Industrie 4.0 en Intralogistiek 4.0 heeft geleid tot veranderingen in de productieomgeving, waarbij met name de rol van automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en autonome mobiele robots (AMR’s) toeneemt. Om bij te blijven met deze trends is het platform Eduard ontwikkeld, gericht op onderwijs en prototypering.

Het robotplatform Eduard, met afmetingen van ongeveer 40 x 40 x 15 cm en een gewicht van bijna 8 kg, is ontworpen als reactie op de behoefte aan een educatief instrument in de mobiele robotica. Naast het robotplatform zelf biedt het bedrijf EduArt Robotik GmbH diverse onderwijs- en testdiensten aan. Het platform is uitgerust met rubberen banden of mecanum-wielen, waardoor het zich nauwkeurig kan positioneren en navigeren in krappe ruimtes. Motoren van FAULHABER worden gebruikt om de robot aan te drijven.

Een kenmerkend aspect van Eduard is zijn modulariteit en flexibiliteit. Het platform beschikt over open interfaces, een geïntegreerd sensorconcept en een ingebouwd batterijmanagementsysteem (BMS). Klanten hebben de mogelijkheid om het platform naar wens aan te passen, waardoor ze nieuwe concepten kunnen testen en evalueren.

Met de toenemende integratie van AGV’s en AMR’s in industriële processen biedt Eduard een platform om snel nieuwe technologieën en sensoren te testen. Het gebruik van standaard interfaces zoals VDA5050 zorgt voor communicatie tussen verschillende systemen, waardoor interoperabiliteit wordt bevorderd.

Beveiliging is een belangrijk aspect in de hedendaagse industrie. Hoewel er altijd zorgen zijn over potentiële beveiligingsrisico’s, zijn er maatregelen genomen om de systemen van Eduard te beschermen tegen externe bedreigingen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant