Home Bots & Business Recordomzet voor Universal Robots ondanks onzekere markt

Recordomzet voor Universal Robots ondanks onzekere markt

door Pieter Werner

Universal Robots heeft een omzet geboekt van USD 85 miljoen voor Q4, waardoor de jaarlijkse omzet in 2022 op USD 326 miljoen komt, een stijging van 5% ten opzichte van 2021. De omzet over het hele jaar steeg met 12%.

De vraag naar automatisering in Europa vertraagde in 2022 na het begin van de oorlog in Oekraïne. De resultaten van Universal Robots zijn ook beïnvloed door de wisselkoersveranderingen, die een extra tegenwind voor groei creëerden. Ondanks de veranderingen in de wereldwijde markten wordt verwacht dat de vraag naar automatisering in 2023 en daarna zal blijven groeien, aangedreven door groeiende arbeidstekorten en veranderende verwachtingen op de werkplek.

Chief Financial Officer Kim Andreasen, zegt hierover: “We zijn trots dat we ons bedrijf hebben kunnen laten groeien ondanks een moeilijke macro-economische omstandigheden in 2022. We hebben ons gericht op de dingen waar we invloed op hebben, en we hebben de uitdagingen in de leveringsketen overwonnen om onze hoogste jaarlijkse omzet tot nu toe te rapporteren.”

Universal Robots heeft in 2022 stappen ondernomen om aan deze groeiende vraag te voldoen. De President van het bedrijf, Kim Povlsen, zei: “We hebben vorig jaar geïnvesteerd in het opbouwen van wereldklasse expertise in lassen, palletiseren en machineverzorging. We hebben ook samengewerkt met onze ecosysteempartners om automatisering makkelijker te maken voor onze klanten dan ooit tevoren. 2022 was een belangrijk jaar voor het bedrijf in zijn geheel. We zijn begonnen met de bouw van een nieuw hoofdkantoor, hebben het 1000 werknemersmilestone bereikt en een baanbrekende nieuwe cobot gelanceerd.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant