Home Bots & Business Nederlandse roboticasector presenteert zich op Automatica 2022

Nederlandse roboticasector presenteert zich op Automatica 2022

door Marco van der Hoeven

Tijdens de vakbeurs Automatica die van 21 t/m 24 juni 2022 zal plaatsvinden in München, wordt dit jaar voor het eerst door Holland Robotics een Holland Paviljoen opgezet. “Als Nederlands collectief tonen we zo dat de Nederlandse roboticasector de juiste partner is op het gebied van robotica- en automatiseringsoplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die wereldwijd spelen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, energie, veiligheid en het klimaat.”

Automatica wordt gepresenteerd als ‘The leading exhibition for Smart Automation and Robotics’. Aan deze tweejaarlijkse beurs deden in 2018 892 verschillende internationale standhouders mee verdeeld over 6 à 7 hallen. De beurs trok in 2018 bijna 46.000 bezoekers uit 89 landen (25% Duitsland), die heel gericht op zoek waren naar oplossingen en mogelijkheden op het gebied van automatisering en robotisering. In 2020 is de editie in verband met COVID-19 niet doorgegaan.

Op verzoek van verschillende partijen uit de markt organiseert Holland Robotics dit jaar dus voor het eerst een gezamenlijk Holland paviljoen. “Hiermee maken we de kracht van de Nederland roboticasector zichtbaar: het creatief samenwerken tussen de producenten van eindproducten en de toeleverketen. Om krachtiger over te komen, wordt het paviljoen gepresenteerd met de Holland branding.”, zegt directeur Thijs Dorssers.

Zie ook

‘Grote kansen voor het MKB met robotics’

Misschien vind je deze berichten ook interessant