Home Bots & Brains Meer support Kubernetes bij AI-ontwikkeling

Meer support Kubernetes bij AI-ontwikkeling

door Pieter Werner

Gisteren kondigden zowel Pega als Dataiku aan dat zij gebruik van Kubernetes gaan ondersteunen bij het ontwikkelen van AI door hun gebruikers. Pega breidt de propositie Cloud Choice uit met Kubernetes-support, waardoor klanten Pega kunnen implementeren met Kubernetes op AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Pivotal en Red Hat. Dataiku kondigt het aan als onderdeel van de release van zijn enterprise AI en machine learning platform, Dataiku 6. Hiermee kunnen gebruikers binnen het platform eenvoudig Kubernetes clusters inzetten en beheren.

De ondersteuning voor Kubernetes door Pega zorgt voor cloudcontainerorkestratie voor Pega-gebruikers mogelijk op AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Pivotal en Red Hat. De uitbreiding onderstreept het belang dat Pega hecht aan zijn Pega Cloud Choice-guarantee voor klanten die hun Pega-applicaties zelf willen beheren bij een cloudleverancier naar keuze.

Keuze

Met dit ‘Pega Cloud Choice Guarantee-programma’ claimt Pega dat klanten flexibel blijven, omdat zij niet afhankelijk zijn of worden van één cloudleverancier. Zij kunnen hun Pega-applicaties laten draaien op Pega’s volledig beheerde Pega Cloud Services of op een Pega-gecertificeerde cloudinfrastructuur naar keuze.

Pega ondersteunt Kubernetes afkomstig van toonaangevende cloudaanbieders, als: AWS Elastic Kubernetes Service (EKS), Microsoft Azure Kubernetes Service (AKS), Google Kubernetes Engine (GKE), Pivotal Container Service (PKS) en Red Hat OpenShift. Deze ondersteuning betekent dat Pega-klanten hun Pega-applicaties kunnen hosten bij de eerdergenoemde cloudaanbieders, terwijl ze ook kunnen profiteren van Kubernetes om hun containerstrategieën te orkestreren. Kubernetes is in korte tijd uitgegroeid tot leider in cloudorkestratie. Dit omdat het meer schaalbaarheid, flexibiliteit en gegevensbeveiliging mogelijk maakt.

Flexibiliteit

Dataiku heeft de ondersteuning van Kubernetes verwerkt in de nieuwste versie aan van zijn enterprise AI en machine learning platform, Dataiku 6. Met Dataiku 6 kunnen gebruikers binnen het platform eenvoudig Kubernetes clusters inzetten en beheren. Naast flexibiliteit biedt Dataiku 6 nieuwe functies om organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van duurzame AI-systemen.

Hiermee wil Dataiku bedrijven helpen te bouwen aan toekomstbestendige AI waarbij ze niet belemmerd worden door onvermijdelijke en onvoorziene ontwikkelingen zoals nieuwe regelgeving. Verder biedt Dataiku 6 een nieuwe plugin store om de kracht van Dataiku optimaal te benutten en subpopulatie-analyse voor betere performance van modellen en het voorkomen van model bias.

“De wereld van AI beweegt ongelooflijk snel, maar bedrijven kunnen niet wachten tot deze beweging vertraagt om aan de slag te gaan. Dat betekent dat organisaties moeten zorgen voor een toekomstbestendige benadering van AI”, zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Dataiku 6 stelt bedrijven in staat om dit te doen door meer functies aan te bieden voor white box AI, samenwerking, efficiëntie en flexibel resourcebeheer, zodat de AI van bedrijven kan meegroeien met de technologie.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant