Home Bots & Business ISS facility management gaat autonome desinfectierobots inzetten

ISS facility management gaat autonome desinfectierobots inzetten

door Pieter Werner

Blue Ocean Robotics, leverancier van UVD Robots voor autonome UV-C-desinfectie, heeft bekendgemaakt dat het is geselecteerd door ISS World Services om autonome robots voor desinfectie te leveren als onderdeel van het wereldwijde aanbod van ISS.

De overeenkomst stelt ISS in staat om desinfectie van ziekenhuiskwaliteit aan te bieden aan meer dan 60.000 klanten in meer dan 30 landen in de sectoren gezondheidszorg, farmacie, levenswetenschappen, bank- en financiële dienstverlening, industrie en productie. Met UVD Robots kunnen faciliteiten de overdracht van ziekten verminderen door 99,99 procent van de bacteriën en virussen in welke ruimte dan ook te elimineren.

Fysieke verbindingen

“Naarmate we weer aan het werk gaan, moeten bedrijven de fysieke verbindingen herstellen, zodat werknemers veilig kunnen terugkeren naar een werkomgeving die voldoet aan hogere hygiënenormen. En ze moeten de emotionele band herstellen en het vertrouwen van de werknemers in de veiligheid van hun werkplek opbouwen. Het kunnen aanbieden van desinfectie, inclusief UVD Robots, is een krachtige, effectieve manier voor ons bedrijf om in te spelen op de behoeften en verwachtingen van de klant en deze te vervullen,” verklaart Anders Høj, Director, Methods & Technologies, Cleaning bij ISS World Services.

Pandemie

Claus Risager, CEO van Blue Ocean Robotics, kijkt uit naar de samenwerking met ISS. “Onze robots blijven een instrumentele rol spelen bij het helpen van bedrijven om te voldoen aan de vereisten van de pandemie en daarna, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van infecties op de werkplek en een vermindering van het aantal werknemers dat met verlof gaat wegens ziekte. De UVD-robot heeft unieke mogelijkheden voor detectie, vastlegging en laten zien aan gebruikers hoe goed een gebied is gedesinfecteerd, waardoor gebruikers het proces eenvoudig en snel kunnen aanpassen en indien nodig optimaliseren. Een kenmerk dat in geen enkele andere UV-C-desinfectierobot te vinden is.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant