Home Bots & Brains Immervision en Hanson Robotics kondigen robot JOYCE aan met ‘human vision’

Immervision en Hanson Robotics kondigen robot JOYCE aan met ‘human vision’

door Pieter Werner

Hanson Robotics, ontwikkelaar van de veel gehypete robot Sophia, gaat samenwerken met fabrikant Immervision aan de robot JOYCE om de perceptie van machines verder te ontwikkelen om een ​​human vision toe te voegen.

Hanson Robotics zal zijn ervaringen met Sophia gebruiken om een ​​ultramodern humanoïde lichaam voor JOYCE te creëren. Dit lichaam zal worden uitgerust met een visuele cortex op basis van Immervision’s panomorphEYE, die beschikt over drie ultragroothoekpanomorfe camera’s. Sophia krijgt een upgrade met dezelfde visuele cortex.

Ontwikkelingskit

Immervision is actief op zoek naar extra leden om lid te worden van het JOYCE-partnerschap. Om deze samenwerking te vergemakkelijken, stelt Immervision een ontwikkelkit ter beschikking van ontwikkelaars, universiteiten en technologiebedrijven. Met deze kit kunnen partners in het JOYCE-programma extra sensoren, software en AI-algoritmen toevoegen om JOYCE’s perceptie en begrip van haar omgeving te verbeteren en zo uitdagingen op het gebied van computervisie op te lossen.

Machines uitrusten met waarneming op menselijk niveau, met name zicht, zal een enorme economische impact hebben op een breed scala aan industrieën. Immervision vraagt de computer vision-gemeenschap om samen te werken met het JOYCE-partnerschap, om met hun technologieën JOYCE te upgraden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant