Home Bots & Business Hyperautomation en robotics bij Taiwan Innotech Expo 2020

Hyperautomation en robotics bij Taiwan Innotech Expo 2020

door Pieter Werner

Tijdens de Taiwan Innotech Expo (TIE) 2020, die momenteel plaatsvindt in Taipei, vormen hyperauutomation en robotics een van de vier hoofdthema’s. Ook in andere categorieën zijn robots opvallend aanwezig, bijvoorbeeld bij de medische inzet van de snel groeiende categorie desinfectierobots.

Onderdeel van de Taiwan Innotech Expo (TIE) 2020 in het Taipei World Trade Center is het Innovation Pilot Pavilion. Dit paviljoen heeft vier hoofdthema’s: New Health , Hyperautomation, IoT en Multi Experience. Er zijn meer dan 100 innovatieve technologieën te zien, met bijdragen van de IDB, het Department of Industrial Technology (DOIT), de Small and Medium Enterprise Administration, het Ministry of National Defense, National Development Council en 33 internationale organisaties, waaronder Corning, Microsoft, Siemens, Cisco en Logitech.

Epidemiepreventie

Op het gebied van New Health ligt de focus op technologieën die verband houden met epidemiepreventie. Een daarvan is de langwerkende elektrochemische dechloreringstechnologie die gezamenlijk is ontwikkeld door het Industrial Technology Research Institute (ITRI) en HCG. Deze innovatie maakt gebruik van elektrochemische oxidatiereductiereacties om het chloorgehalte in water te verlagen tot 0,1 mg / l en beschikt over een automatische reinigingsfunctie die bijproducten zoals calcium- en magnesiumionen kan verwijderen om de levensduur van de apparatuur te verdrievoudigen.

Hyperautomation

Het thema Hyperautomation-gebied legt de nadruk op slimme productietechnologieën. ITRI’s AI Robot Self-learning Technology, een R & D-resultaat van het technologieontwikkelingsproject van DOIT van de MOEA, stelt robotarmen in staat om snel te leren werkstukken te picken en te plaatsen. De zeer efficiënte geautomatiseerde gegevenslabelingstechnologie verkort de tijd bij AI-acquisitie en robotarmkalibratie en -tests aanzienlijk.

IoT

Ondertussen zal het Disaster Prevention Solution Ecosystem op het gebied van IoT rampenpreventie 4.0-technologieën demonstreren, met toepassingen in milieumonitoring, civiele techniek en land, en industrie en gemeenschappen. Een daarvan is een instant branddetectiesysteem ontwikkeld door Brocere Electronic Ltd. Deze oplossing detecteert dichte rook en temperaturen met tussenpozen van 10 seconden, en stuurt in geval van brand onmiddellijk een alarm naar het apparaat van de gebruiker, beveiligers en brandpreventiesystemen. . Bijgevolg zullen brandweerlieden snel ter plaatse kunnen zijn en snel reddings- en brandbestrijdingspaden kunnen identificeren.

Slim leven-technologieën

Het Multi Experience-gebied richt zich op slim leven-technologieën, waaronder de slimme bezorgrobot van de New Kinpo Group. Tijdens de periode van pandemiepreventie kan deze robot UV-stralen of sterilisatiemodules door spuiten gebruiken om gebieden zoals operatiekamers of ziekenhuisafdelingen te desinfecteren.

AI

TIE 2020 biedt wereldwijde innovators de mogelijkheid om hun innovatieve technologieën onder één dak te tonen en nieuwe ideeën uit te wisselen. Het dient als een technologische brug tussen Zuidoost-Azië, Europa, Verenigde Staten, Japan en andere landen. Internationale spelers zoals Corning, Microsoft, Siemens, Cisco, Logitech en Thailand’s NSTDA zijn dit jaar allemaal aanwezig om technologieën te demonstreren in de auto-, chemische, energie-, medische en AI-sectoren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant