Home Bots & Business Microsoft integreert ChatGPT in Teams

Microsoft integreert ChatGPT in Teams

door Marco van der Hoeven

Microsoft gaat AI aanbieden als onderdeel van Microsoft Teams Premium. Met deze integratie gebruikt Teams Premium technologieën zoals Large Language Models, op basis van OpenAI’s GPT-3.5, om vergaderingen intelligenter en persoonlijker te maken.

Veel organisaties betalen voor vergaderoplossingen en aanvullende producten voor webinars, virtuele afspraken, informatie over vergaderingen en meer. Microsoft wil dat klanten deze vergadermogelijkheden krijgen voor USD 10 per gebruiker per maand. Microsoft voegt daarom AI toe aan Teams om gebruikers te helpen met zaken als een intelligente samenvatting die automatisch vergadernotities genereert, taken aanbeveelt en informatie benadrukt die het belangrijkst is voor de gebruiker. Door AI gegenereerde hoofdstukken verdelen de vergadering in secties om de meest relevante inhoud te kiezen. Intelligente samenvatting genereert ook automatisch vergaderhoofdstukken op basis van het transcript van de vergadering.

AI zal ook gaan helpen bij het werken met mensen die verschillende talen spreken. Realtime ondertiteling wordt weergegeven in de gesproken taal. Live AI-vertalingen voor ondertiteling zijn beschikbaar in Teams Premium voor 40 gesproken talen. Deelnemers aan de vergadering kunnen bijschriften in hun eigen taal lezen. Alleen de organisator van de vergadering heeft Teams Premium nodig voor alle deelnemers aan de vergadering om live vertalingen te kunnen gebruiken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant