Home Bots in Society Gamebedrijf helpt Clearbot om oceanen schoon te maken

Gamebedrijf helpt Clearbot om oceanen schoon te maken

door Marco van der Hoeven

Gamebedrijf Razer gaat startup ClearBot helpen bij het herontwerpen van zijn AI-robot die plastic in zee opruimt. De nieuw ontworpen en volledig geautomatiseerde robot is gewapend met geavanceerde AI- en machine learning-capaciteiten die kunststoffen in zee tot op twee meter nauwkeurig kunnen opsporen in woelig water. De robot kan tot 250 kg plastic verzamelen in één cyclus, terwijl hij werkt op zonne-energie. 

Met ongeveer elf miljoen ton plastic dat elk jaar in de oceanen terechtkomt, ondervinden oceaanreinigingsbedrijven vaak problemen met gedateerde technologie, kosten en efficiëntie. Het ClearBot-team ontwerpt robots die gebruikmaken van AI om verschillende soorten plastic afval in zee te identificeren. Het team verzamelt informatie over deze vervuilende stoffen in de oceanen om het leven in het water te beschermen. De robots van ClearBot worden ingezet om plastic afval in zee op te vangen en dat vervolgens op een verantwoorde manier te verwijderen.

Ontwerpers

Bij de samenwerking met ClearBot hebben Razer’s topingenieurs en -ontwerpers persoonlijke tijd en technische expertise ter beschikking gesteld om het prototype te helpen omvormen tot een schaalbaar product dat in massaproductie kan worden genomen. Gebruikmakend van Razer’s uitgebreide kennis en fabricage-know-how, was ClearBot in staat om het ontwerp te ontwikkelen tot een robot die slimmer en efficiënter is.

Misschien vind je deze berichten ook interessant