Home Bots in Society Forse groei verwacht van aantal robothonden als huisdier

Forse groei verwacht van aantal robothonden als huisdier

door Pieter Werner

Volgens onderzoek door Technavio zal de markt voor robothonden als huisdier de komende vijf jaar aanzienlijk groeien, met een geschatte stijging van USD 608,53 miljoen tussen 2023 en 2028. Deze groei wordt vooral gestimuleerd door de effectiviteit van robothonden in het entertainen van de oudere generatie.

Het onderzoek laat zien dat de markt een indrukwekkende jaarlijkse groeivoet (CAGR) van 12,78% zal hebben gedurende de voorspelde periode. De mechanische viervoeters blijken niet alleen aantrekkelijk voor kinderen, die al op jonge leeftijd door technologie worden aangetrokken, maar kunnen ook gezelschap bieden voor ouderen die zich wellicht eenzaam voelen in zorginstellingen of thuis.

Toch zijn er ook uitdagingen. De hoge prijskaartjes van geavanceerde robothonden kunnen voor sommige consumenten een struikelblok vormen. Neem bijvoorbeeld de Sony Aibo, die voor USD 2.899 verkocht wordt en is uitgerust met sensoren, camera’s en bewegingsdetectoren.

Ondanks deze hindernissen is de markt voor robot honden divers en gefragmenteerd, met verschillende belangrijke spelers zoals Ageless Innovation, ANYbotics en Hyundai Motor Co. die de markt vormgeven. Hoewel traditionele fysieke winkels zoals speciaalzaken en warenhuizen tot nu toe de voorkeur hadden, wordt verwacht dat online verkopen zullen toenemen dankzij veranderende consumentenvoorkeuren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant