Home Bots in Society Eerste brandweerrobot in gebruik genomen in VS

Eerste brandweerrobot in gebruik genomen in VS

door Marco van der Hoeven

De brandweer van Los Angeles ( LAFD) heeft als eerste brandweerkorps een robotbrandweerman in gebruik genomen, de Thermite RS3 van Howe & Howe, een dochteronderneming van Textron Systems. Met de Thermite-robotbrandweerman kunnen hulpverleners op grotere afstand van gevaar blijven.

De Thermite RS3 is een brandbestrijdingsrobot met een hoog volume, een laag zwaartepunt en een breed chassis die het vermogen benut om door ruig terrein te navigeren en blootstelling aan extreme elementen te weerstaan. Met een modulair ontwerp en een bredere stand die plaats biedt aan extra uitrusting, waaronder een ploegassemblage, heeft de RS3 de kracht om voertuigen van zijn pad te duwen en tot 8.000 pond te trekken met zijn lier.

Gevaar

“De brandweer van Los Angeles City is verheugd en vereerd de eerste Thermite RS3 in Noord-Amerika te mogen ontvangen”, aldus LAFD-chef Ralph Terrazas. “Deze innovatieve technologie zal een uitstekende aanvulling zijn op onze Urban Search and Rescue toolkit, en zal ook in staat zijn om brand te bestrijden in situaties die onze brandweerlieden niet in onnodig gevaar brengen.”

Levensreddend

“Dit is onze eerste stap om deze levensreddende capaciteiten naar brandweerlieden in de Verenigde Staten te brengen”, aldus Geoff Howe, Senior Vice President van Howe & Howe. “Onze robotbrandweerman, Thermite, stelt eerstehulpverleners in levensbedreigende noodsituaties in staat door hen verder uit de buurt te houden.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant