Home Bots & Brains CES 2024: Kepler presenteert humanoïde robot

CES 2024: Kepler presenteert humanoïde robot

door Pieter Werner

Kepler Exploration Robot Co. zal zijn nieuwste model, de humanoïde robot uit de Kepler Forerunner-serie, laten zien op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Deze robot heeft volgens de makers een mate van intelligentie waarmee hij op een menselijke wijze kan interacteren met de fysieke wereld.

De Kepler Forerunner humanoïde robot is 178 cm lang en weegt 85 kg. Hij beschikt over 12 vrijheidsgraden in zijn handen en in totaal 40 vrijheidsgraden over zijn hele lichaam. Dankzij dit ontwerp kan hij complexe taken uitvoeren zoals navigeren op moeilijk terrein, obstakels vermijden en zware lasten tillen. Hij wordt aangedreven door technologie vergelijkbaar met die van Tesla’s Optimus, waarbij gebruik wordt gemaakt van planetaire rolschroefactuators en roterende actuators voor geavanceerde bewegingen en bediening.

De robot is bedoeld voor sectoren zoals productie, logistiek en onderwijs. De mede-oprichter van Kepler, Debo Hu, verwoordde de visie van het bedrijf dat de robot zal leiden tot een kortere werkweek en zal helpen bij het verkennen van de ruimte. Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling zullen de Kepler humanoïde robots naar verwachting in massaproductie gaan en vanaf het derde kwartaal van 2024 op de markt komen. Met een prijs van ongeveer 30.000 dollar voor internationale klanten, streeft het ernaar een toegankelijke optie te zijn op de markt voor humanoïde robots.

Belangrijke innovaties in de Kepler humanoïde robot zijn onder andere de gepatenteerde planetaire rolschroefactuators en roterende actuators, essentieel voor de dynamische beweging van de robotledematen. De intelligente hand van de robot, met 12 vrijheidsgraden, kan objecten voorzichtig vastpakken, vergelijkbaar met de menselijke hand. Het gepatenteerde NEBULA-systeem verbetert zijn cognitieve vaardigheden, wat resulteert in nauwkeurig milieubewustzijn en aanpassingsvermogen.

Terwijl Kepler zich voorbereidt op massaproductie, benadrukt het bedrijf zijn interne R&D-capaciteiten en kostenbeheersing. Naast de lancering van de robot introduceert Kepler een ontwikkelaarsplatform met uitgebreide interfaces, projecten, documentatie en tools om samenwerking in de industrie te bevorderen en de praktische toepassing van robotica te stimuleren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant