Home Bots & Business CES 2024: Doosan toont autonome bouwmachines

CES 2024: Doosan toont autonome bouwmachines

door Pieter Werner

Op de Consumer Electronics Show (CES) heeft Doosan een reeks nieuwe producten van zijn verschillende divisies getoond, met een bijzondere nadruk op autonome oplossingen in de bouw- en zwaar materieelsector.

Doosan Bobcat, leverancier van bouwmachines, presenteerde verschillende producten die aangesloten bij zijn visie voor een duurzame en technologisch grotere bouwlocatie. De Bobcat S7X, een volledig elektrische schranklader, werd uitgeroepen tot een kandidaat voor de CES Innovation Awards in zowel de categorieën Duurzaamheid, Eco-Design, & Smart Energy als Smart Cities. De S7X is voorzien van operator vision-technologie, die de integratie van geïntegreerde visuele systemen in zware machines demonstreert.

Naast de S7X stelt Bobcat de autonome ZT6200-maaier tentoon en indirect de beweging op het gebied van telematica en bediening op afstand via technologieën als Machine IQ en MaxControl. Deze producten onderstrepen de focus van het bedrijf op autonome bediening en beheer op afstand van bouwmachines. Daarnaast presenteert Bobcat de nieuwste versie van zijn volledig elektrische/autonome conceptlader, de RogueX2.

Misschien vind je deze berichten ook interessant