Home Bots & Brains CES 2021: Landbouwrobot genomineerd voor innovatie-award

CES 2021: Landbouwrobot genomineerd voor innovatie-award

door Marco van der Hoeven

Landbouwfabrikant John Deere heeft een nominatie in de categorie Robotica van de 2021 CES Innovation Awards, die productontwerp en engineering in consumentenproducten erkennen. Dit is het tweede jaar op rij dat John Deere een CES Innovation Award heeft ontvangen.

John Deere is CES Innovation Award Honoree voor zijn nieuwe X-serie maaidorsers die zijn uitgerust met ActiveVision-cameratechnologie die boeren helpt om in de graantank van de maaidorser te kijken en residuen te observeren, zodat ze de toestand van het geoogste graan kunnen volgen, tot aan de individuele korrels. Deze technologie wordt gevoed door gepatenteerde algoritmen en biedt boeren informatie om op dit moment cruciale beslissingen te nemen en om in de loop van de tijd gegevens te verzamelen voor toekomstige acties.

Landbouw

“John Deere is vereerd met het ontvangen van deze onderscheiding omdat het onze voortdurende toewijding aan landbouw, innovatie en technologie onderstreept”, aldus Jahmy Hindman, chief technology officer van John Deere. “De onderscheiding erkent onze inspanningen om geavanceerde slimme machines, systemen en oplossingen te bouwen die de economische waarde van de klant ontsluiten door verbeterde precisie, automatisering, snelheid en efficiëntie die voorheen niet mogelijk waren.”

De X9 1100 is de grootste maaidorser uit de X-serie van John Deere en helpt landbouwers sneller te oogsten zonder verlies van graan of kwaliteit. Deze machines kunnen meer bushels per uur dorsen, scheiden en reinigen – of meer hectares per dag oogsten – zelfs onder onvoorspelbare omstandigheden. In vergelijking met eerdere modellen kan de X9 1100 tot 70% meer tarwe per uur oogsten.

Kunstmatige intelligentie

De kunstmatige intelligentie, computervisie, machine-naar-machine-communicatie in het veld, geïntegreerde sensoren en zelfrijdende mogelijkheden van de X-serie helpen deze verhoogde oogstproductiviteit mogelijk te maken. De maaidorser kan zich bijvoorbeeld automatisch aanpassen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden om op piekniveaus te werken en tegelijkertijd boeren te helpen bij het nemen van beslissingen op het moment. De maaidorsers houden zichzelf ook in de gaten en stellen landbouwers en servicemonteurs van John Deere in staat om problemen op afstand te beheren, waardoor stilstand tot een minimum wordt beperkt en de winstgevendheid wordt ondersteund.

Het CES Innovation Awards-programma is een jaarlijkse wedstrijd ter ere van uitmuntend ontwerp en engineering in consumententechnologieproducten. De categorie Robotica belicht programmeerbare of anderszins intelligente machines die in staat zijn om specifieke taken uit te voeren of menselijke bewegingen of interacties na te bootsen. Producten worden beoordeeld en gescoord door een panel van juryleden bestaande uit ontwerpers, ingenieurs en technologiemedia. Producten worden ook beoordeeld op hun engineering en functionaliteit, esthetiek en ontwerp; en wat het product uniek en innovatief maakt.

Efficiëntie

“Technologie en innovatie vormen de kern van hoe John Deere boeren helpt onzekerheid te overwinnen en de efficiëntie te verbeteren”, aldus Hindman. “Om van onze klanten de meest winstgevende en duurzame boeren ter wereld te maken, daagt John Deere de status quo uit om slimme, zeer autonome en verbonden machines te leveren, zoals onze X-serie maaidorsers die hen kansen bieden om beter geïnformeerde en nauwkeurige beslissingen op schaal te nemen. , wat op zijn beurt het grotere doel ondersteunt om een ​​groeiende wereldbevolking te voeden. ”

CES 2021 wordt dit jaar een volledig digitaal, virtueel formaat waarmee de technische gemeenschap veilig ideeën kan delen en producten kan introduceren die de toekomst zullen helpen vormgeven. CES toont bedrijven waaronder fabrikanten, ontwikkelaars en leveranciers van hardware voor consumententechnologie, inhoud, technologieleveringssystemen en meer.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant