Home Bots & Business Amerikaans leger onderzoek de interactie tussen mens en robot

Amerikaans leger onderzoek de interactie tussen mens en robot

door Marco van der Hoeven

Onderzoekers van het Amerikaanse leger en Arizona State University hebben onderzoek gedaan naar de manier waarop autonome systemen en mensen beter kunnen communiceren.

Dit onderzoek bouwt voort op wetenschappelijk onderzoek onder leiding van de Robotics Collaborative Technology Alliance van het leger, die ernaar streeft de status van robots op te waarderen van gereedschap tot echte teamgenoten. Hiermee hebben ze de basis gelegd voor veel van het bestaande onderzoek naar de manier waarop hoe mensen en robots effectief kunnen samenwerken.

Autonome systemen

Naarmate autonome systemen evolueren, zijn de mogelijkheden van steeds meer teams bestaande uit mensen en robots mogelijk geworden. Er bestaan echter geen duidelijke richtlijnen om te beoordelen hoe goed mensen en intelligente systemen communiceren, aldus de legeronderzoekers.

“Het toekomstige leger zal bestaan uit complexe teams, die autonomie op verschillende manieren zullen gebruiken”, zei dr. Anthony Baker, postdoctoraal wetenschapper bij het Amerikaanse Combat Capabilities Development Command, bekend als DEVCOM, Army Research Laboratory. “Er bestaat een duidelijke behoefte om communicatie in dat soort teams te kunnen beoordelen, want communicatie is wat teamwerk definieert. Het geeft weer hoe het team denkt, plant, beslissingen neemt en slaagt of faalt.

Lees hier het volledige artikel

Misschien vind je deze berichten ook interessant