Home Bots & Business Amazon lanceert robot Titan

Amazon lanceert robot Titan

door Marco van der Hoeven

Amazon heeft onlangs Titan geïntroduceerd, een nieuwe mobiele robot die in staat is tot 2.500 pond te tillen. Deze introductie breidt Amazon’s reeks van robotica in fulfilmentcentra uit en maakt deel uit van de voortdurende investeringen in roboticatechnologie, gericht op het vereenvoudigen van het verplaatsen van zware en omvangrijke artikelen in de faciliteiten.

Titan vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in de geschiedenis van Amazon’s robotica-innovaties, met een hefvermogen dat aanzienlijk hoger ligt dan dat van eerdere modellen. Dit stelt Titan in staat om twee keer zoveel gewicht te tillen als Hercules, Amazon’s meest veelzijdige robot tot nu toe. Titan wordt primair gebruikt voor het transporteren van grotere artikelen zoals huishoudelijke apparaten, pallets met dierenvoeding en tuingereedschap.

Deze robot combineert technologieën van eerdere mobiele robots van Amazon. Hij omvat de batterij- en oplaadbeheersystemen van Hercules, naast de computervisie, obstakeldetectie en gebruikerscontrolesystemen van de Xanthus-robot. Ook maakt Titan gebruik van hardwarecomponenten van Proteus voor zijn besturingssysteem.

Titan’s eerste inzet zal plaatsvinden in het SAT1-fulfilmentcentrum van Amazon in San Antonio, Texas, een faciliteit die gespecialiseerd is in de verwerking van grotere artikelen. De integratie van Titan wordt verwacht de werkprocessen in dit centrum te moderniseren, wat leidt tot een verbetering in zowel de veiligheid op de werkplek als de operationele efficiëntie.

Amazon ontwikkelt en produceert robots zoals Titan in hun innovatiecentrum in Massachusetts. Deze aanpak van interne ontwikkeling draagt bij aan het creëren van banen en stelt het bedrijf in staat om sneller nieuwe technologieën te ontwikkelen en te implementeren.

Amazon’s reis in de wereld van robotica begon met de overname van Kiva Robotics in 2012. Sindsdien heeft het bedrijf diverse robotsystemen geïntroduceerd, waaronder Atlas in 2014, Hercules in 2017, en Proteus, een robot die autonoom kan bewegen op plekken waar eerder beperkingen waren voor robotbeweging.

Titan, naast andere mobiele robots, speelt een ondersteunende rol in de activiteiten van Amazon, gericht op het creëren van een veiligere en ergonomisch betere werkomgeving. Deze robots zijn ontworpen om repetitieve bewegingen te verminderen en de noodzaak voor werknemers om lange afstanden te lopen of zware objecten te verplaatsen te minimaliseren, waardoor ze zich kunnen richten op meer gespecialiseerde taken. Tot op heden heeft Amazon meer dan 750.000 robots ingezet in haar wereldwijde fulfilmentcentra.

Misschien vind je deze berichten ook interessant