Home Bots & Business ABB RobotStudio in de cloud voor real-time samenwerking

ABB RobotStudio in de cloud voor real-time samenwerking

door Marco van der Hoeven

ABB heeft zijn robotprogrammerings- en simulatiesoftware RobotStudio voorzien van cloudfunctionaliteit. De nieuwe RobotStudio Cloud stelt gebruikers in staat om overal ter wereld en op elk apparaat in realtime samen te werken aan robotontwerpen. Nieuwe functies zoals automatisch versiebeheer verhogen de transparantie en productiviteit tussen teams. Dankzij de vereenvoudigde interfaces en intuïtieve navigatie van de software kunnen gebruikers van alle vaardigheidsniveaus aan robotprojecten werken.

De cloudgebaseerde RobotStudio-software kan bedrijven helpen om robots samen te programmeren en tegelijkertijd tijd, kosten en verstoringen te verminderen die gepaard gaan met fysiek testen en inbedrijfstelling. Nu kunnen systeemintegratoren en technische teams in realtime samenwerken om robotautomatiseringsoplossingen te ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren.

Nieuwe functies in RobotStudio Cloud zijn onder meer versiebeheer, waarmee gebruikers wijzigingen kunnen volgen en volledige transparantie hebben over eventuele wijzigingen. Met volledige kennis van wie het programma heeft bewerkt en wanneer, kunnen ontwikkelaars tijd besparen die nodig is om fouten en prestatieproblemen op te lossen.

Met de cloudgebaseerde virtuele controllers van RobotStudio hebben ontwikkelaars een robotsimulatietool om programma’s af te stemmen en te testen. Door een exacte digitale tweeling te produceren, geven de virtuele controllers ontwikkelaars het volste vertrouwen dat – eenmaal geïnstalleerd in de echte wereld – de robot net zo precies zal bewegen als in de simulatie. Dit maakt de fijnafstemming en optimalisatie mogelijk die kunnen helpen bij het minimaliseren van verspilling of problemen wanneer de productie begint.

De vereenvoudigde interface van de software maakt het gemakkelijker dan ooit om programma’s te maken en te wijzigen, waardoor gebruikers met weinig technische expertise robottoepassingen snel en met minimale inspanning kunnen programmeren. Ondertussen zorgt beveiliging op ondernemingsniveau voor hoge beveiliging en productiviteit.

Misschien vind je deze berichten ook interessant