Home Bots & Business Robotmarkt stimulans voor system integrators

Robotmarkt stimulans voor system integrators

door Marco van der Hoeven

De wereldwijde markt voor systeemintegratie staat op het punt van een aanzienlijke expansie, met een verwachte groei van $35,42 miljard in 2022 naar $37,71 miljard in 2023, een robuuste samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 6,5%. Volgens onderzoek van ResearchAndMarkets.com zal deze positieve trend leiden tot een marktwaardering van $48,06 miljard tegen 2027, waarbij industriële robotica een cruciale rol speelt in deze ontwikkeling.

Deze stijging wordt voornamelijk aangedreven door de toenemende toepassing van industriële robots in de productiesector. Deze robots, essentieel voor het automatiseren van productieactiviteiten, verhogen de efficiëntie van bewegende assemblagelijnen. Een systeemintegrator voor industriële robots beoordeelt productiebehoeften, levert op maat gemaakte oplossingen, ontwerpt systemen en biedt doorlopende ondersteuning. Het is deze golf van automatiseringsoplossingen die de vraag naar industriële robots in de productiesector stimuleert.

Een markant voorbeeld van deze trend werd benadrukt in oktober 2022 toen de International Federation of Robotics een recordhoogte meldde in de installatie van nieuwe industriële robots. Wereldwijd werden in 2021 517.385 eenheden geïnstalleerd, een stijging van 31% ten opzichte van het voorgaande jaar en een overtreffing van het pre-pandemische record uit 2018 met 22%. De wereldwijde operationele robotvloot is nu de grens van 3,5 miljoen eenheden gepasseerd, een ontwikkeling die naar verwachting de systeemintegratiemarkt zal stuwen.

De reikwijdte van technologieën binnen systeemintegratie is breed en omvat human-machine interfaces (HMI), supervisory control and data acquisition (SCADA), manufacturing execution systems (MES), functionele veiligheidssystemen, machine vision, industriële robotica, industriële pc’s, het industriële internet der dingen (IIoT), machineconditiebewaking en beheer van bedrijfsmiddelen. De diensten van systeemintegratoren bedienen diverse sectoren, waaronder IT en telecommunicatie, BFSI, gezondheidszorg, detailhandel, productie, en energie en nutsvoorzieningen.

In een tijd waarin efficiëntie en technologische integratie van cruciaal belang zijn, belooft de opkomst van geavanceerde industriële robotica de dynamiek van productiefaciliteiten wereldwijd te veranderen, waarbij systeemintegratoren de voorhoede vormen van deze industriële revolutie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant