Home Bots & Business Mitsubishi lanceert nieuwe industriële robotlijn

Mitsubishi lanceert nieuwe industriële robotlijn

door Pieter Werner

Mitsubishi Electric Corporation heeft vandaag aangekondigd dat het morgen zijn MELFA ASSISTA-serie robots zal lanceren. Deze serie industriële robots gaat samenwerken met mensen op basis van veiligheidsfuncties als botsingsdetectie en strikte naleving van de internationale veiligheids- en robotnormen ISO 10218-1 en ISO / TS15066.

Software

De serie zal vergezeld gaan van intuïtieve engineeringsoftware, RT VisualBox, voor een snelle, gemakkelijke systeemimplementatie. Gebruikers kunnen MELFA ASSISTA en RT VisualBox inzetten om een ​​efficiëntere productie te realiseren, de TCO van robotproductiesystemen te verlagen en te voldoen aan nieuwe behoeften voor een passende  onderlinge afstand van werknemers in productielocaties.

Belangrijkste functionaliteiten:

Vereenvoudigde applicatie-ontwikkeling met intuïtieve stroomschema-programmering

  • Met de RT VisualBox-programmeertool die door Mitsubishi Electric is ontwikkeld, kunnen bedieningsreeksen intuïtief worden gemaakt door blokdiagrammen in een reeks gebeurtenissen te koppelen, inclusief verbinding met andere apparaten zoals robothanden en camera’s. Snelle programmaontwikkeling en ontwerptijd helpen de TCO van het systeem te verminderen;

Snelle robotinsteltijd via speciaal bedieningspaneel

  • Robotbewegingen kunnen snel worden geleerd en geregistreerd via een speciaal bedieningspaneel op de robotarm, waardoor er geen aparte leerboxen * nodig zijn voor conventionele industriële robots.
  • Het bedieningspaneel heeft een eenvoudig ontwerp met een minimumaantal knoppen voor eenvoud, waardoor zelfs onervaren gebruikers zonder deskundige kennis van robots het systeem eenvoudig kunnen opzetten.
  • Invoer- en besturingsapparaten voor het maken, opnemen en implementeren van bewegingsprogramma’s;

Gemakkelijke controle van de robotstatus via LED-licht

  • Een helder LED-lampje dat verschillende kleuren gebruikt om de status van de robot aan te geven, is handig op de robotarm geplaatst om het gemakkelijk te kunnen bekijken, waardoor de TCO wordt verlaagd door de noodzaak van conventionele bewakingsapparatuur te elimineren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant