Home Bots & Business DHL robotiseert pakketsorteercentrum

DHL robotiseert pakketsorteercentrum

door Pieter Werner

DHL Parcel en robotintegrator AWL hebben een robottoepassing ontwikkeld die de dozen van een willekeurig samengestelde pallet kan afnemen en opzetten op de lopende band van een sorteerinstallatie. De innovatie combineert robotgestuurde AI-Vision met grijpertechnologie, waardoor pakketten van divers formaat en gewicht op de sorteerband gezet kunnen worden.

De robot kan tot 31,5 kg tillen en 800 pakketten per uur verwerken en automatiseert werk dat eerder alleen door mensen werd gedaan. De diversiteit aan pakketten en de hoge snelheid waarmee er gedepalletiseerd wordt door de robot, is wat deze oplossing uniek maakt.

Klanten van DHL leveren zendingen onder meer aan op pallets. Een pallet met bijvoorbeeld uiteenlopende bestellingen van een webshop wordt in een palletstation geplaatst, waarna de robot de pakketten op de sorteerband zet zodat ze naar hun bestemming gesorteerd kunnen worden. De krappe arbeidsmarkt noodzaakt de logistiek tot robotisering. “De robot neemt zwaardere en repeterende taken over. Het werken met de robot maakt het voor de mensen tegelijk uitdagender en interessanter”, zegt Roelof Hofman, COO bij DHL Parcel Benelux. “Met deze succesvolle eerste toepassing in ons sorteercentrum in Rotterdam gaan we de robot ook in andere sorteercentra inzetten.“

Misschien vind je deze berichten ook interessant