Home Bots & Business Changi Airport en Sarcos robotiseren bagageafhandeling

Changi Airport en Sarcos robotiseren bagageafhandeling

door Marco van der Hoeven

Sarcos Technology en Changi Airport Group hebben samen een autonoom gerobotiseerd bagagelaadsysteem ontwikkeld. Dit outdoor bagagelaadsysteem is opgezet om het laden en lossen van passagiersbagage uit kleinere vliegtuigen te automatiseren. De demonstraties werden gehouden op Singapore Changi Airport, en waren volgens Changi en Sarcos succcesvol omdat ze lieten zien dat robots het risico voor grondpersoneel op ongevallen door bagageafhandeling verminderde.

Om het luchtverkeer te ondersteunen en te voorzien in personeelsbehoeften op lange termijn, investeert CAG in robottechnologie om arbeidsintensieve functies te automatiseren. Volgens het vliegveld zullen autonome technologieën nodig zijn om te voorzien in de sterk toegenomen behoefte aan luchthavenpersoneel.

De proef met het bagagelaadsysteem wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Civil Aviation Authority of Singapore (CAAS) via haar Aviation Development Fund (ADF). De ADF ondersteunt initiatieven om de productiviteit in de Singaporese luchtvaartsector te verbeteren met innovatieve oplossingen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant