Home Bots & Business CES: Intelligent dataplatform voor digitale cockpits

CES: Intelligent dataplatform voor digitale cockpits

door Marco van der Hoeven

Tijdens CES heeft BlackBerry  IVY gelanceerd, een via de cloud verbonden automotive AI-platform dat is ontwikkeld in samenwerking met Amazon Web Services (AWS). Het zal worden geïmplementeerd in drie commercieel verkrijgbare digitale cockpit-platforms van automotive-leveranciers Bosch en PATEO.

De software is per mei 2023 beschikbaar en is het eindresultaat van twee jaar ontwikkelingen en testen met pilot partners en klanten. Op CES demonstreerden BlackBerry en AWS verschillende IVY-toepassingen die op commerciële automotive-platforms zijn geïmplementeerd, waaronder:

  • Bosch’ information domain compute-platform in de Jeep Grand Cherokee. Dit platform biedt innovatieve AI-gebaseerde oplossingen die onderhoud van rem- en bandenslijtage kan voorspellen, aangedreven door Compredict. Daarnaast kunnen veilig betalingen worden gedaan in voertuigen met CarIQ. Beursbezoekers zien hoe voertuigdata live veilig wordt verwerkt om Machine Learning (ML)-inzichten te verkrijgen die de slijtage van auto-onderdelen kunnen voorspellen voordat ze defect raken. Tegelijkertijd worden betalingstransacties in voertuigen veilig geverifieerd.
  • De intelligente digitale cockpit van PATEO, een oplossing voor het beheer van batterijen van elektrische auto’s, mogelijk gemaakt door Electra Vehicles. De demo tijdens CES illustreert hoe de inzichten van IVY bijdragen aan gepersonaliseerde oplossingen voor de actieradius van de batterij en het gedrag van de bestuurder, waardoor de ‘angst’ voor te weinig actieradius van het voertuig wordt verminderd.
  • Een gevirtualiseerde BlackBerry IVY-platformoplossing, mede mogelijk gemaakt door AWS Graviton Processors, demonstreert hoe autofabrikanten ML-gebaseerde auto-oplossingen snel kunnen ontwikkelen voor omgevingsdetectie en cyberbeveiliging

“We hebben hard gewerkt om IVY uit te bouwen tot een flexibel en uitgebreid softwareproduct dat meerdere onderliggende hardware- en softwareplatforms ondersteunt. Waardevolle feedback van onze partners en klanten heeft bijgedragen aan onze visie en de nieuwste software release”, aldus Vito Giallorenzo, SVP, Chief Operating Officer IoT en Head of Corporate Development bij BlackBerry.

“IVY is een uniek automotive platform in een sector die een belangrijke metamorfose heeft ondergaan, zeer schaalbaar is en geïntegreerd is met de meest gangbare automotive-platforms. Autofabrikanten en partners kunnen profiteren van de schaalbaarheid van BlackBerry IVY om hun softwaretraject te versnellen, hun R&D-complexiteit te verminderen en een snellere time-to-market te bereiken voor hun diensten.”

Foto: Jeep

Misschien vind je deze berichten ook interessant