Home Bots & Business Ava lanceert UV-desinfectierobot

Ava lanceert UV-desinfectierobot

door Pieter Werner

De pandemie is een katalysator geweest voor servicerobots. Nu voegt Ava Robotics zich bij de leveranciers die UV-desinfectierobots maken om COVID-19 te bestrijden. De robot biedt autonome UV-desinfectie op werkplekken, inclusief bedrijfskantoren, magazijnen en andere werkruimtes.

De robot desinfecteert zowel lucht als oppervlakken, met een desinfectiesnelheid van ongeveer 3.000 vierkante meter per uur, met, volgens Ava, 99% effectiviteit tegen COVID-19. Hij werkt volledig autonoom en biedt externe toegang voor facilitair managers of andere gebruikers.

Ahold

Ahold Delhaize USA heeft een pilot uitgevoerd met de robots in twee van zijn distributiecentra om verbeterde reinigingsprocedures tijdens de pandemie te ondersteunen. “2020 was een jaar zonder weerga voor de detailhandel in levensmiddelen”, zegt Chris Lewis, executive vice president Supply Chain for Retail Business Services. “Aangezien we een exponentieel volume aan producten aan supermarkten en hun klanten hebben geleverd om te voorzien in de voeding die gezinnen nodig hebben, is het waarborgen van de veiligheid van medewerkers in onze distributiecentra een topprioriteit geweest. Naast andere robuuste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen hebben de robots stelde ons in staat om de desinfectieprocedures op twee locaties verder te verbeteren om ons grootste bezit – onze mensen – te beschermen. We waren verheugd de eerste in de branche te zijn die het testen van deze technologie ondersteunde. ”

Veilige werkomgeving

De robots zijn ook al ingezet bij andere organisaties, waaronder Steelcase en Boston City Hall. De UV-robots van Ava zullen naar verwachting in het begin van het tweede kwartaal van 2021 op grote schaal beschikbaar komen en worden geleverd. “We werkten aanvankelijk samen met Ava toen ze uit iRobot kwamen met telepresence-robots. En nu, met nieuwe veiligheidsverwachtingen, zijn we verheugd om de UV-robot te besturen. in onze Boston Worklife-ruimte, om te leren hoe het kan helpen om meer gemoedsrust te bieden aan onze klanten en onze werknemers terwijl ze proberen terug te keren naar een veilige werkomgeving, ”aldus Gale Moutrey, VP / Brand Innovation and Global Communications bij Steelcase.

Foto: Ava Robotics

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant