Home Bots & Brains Wereldrecord voor zelfrijdende auto

Wereldrecord voor zelfrijdende auto

door Marco van der Hoeven

Met een snelheid van 309,3 km/u heeft een door AI gestuurde racewagen van het Politecnico di Milano-PoliMOVE raceteam op het rechte stuk van de landingsbaan van de Space Shuttle in het Kennedy Space Center van NASA het wereldsnelheidsrecord voor een volledig autonome auto verbroken.

Het vorige record, van Roborace, was 175,49 mph/282,42 km/u. Het Politecnico-team had het record al op 26 april verbroken, maar besloot de lat hoger te leggen en de prestaties te verbeteren. Op 27 april verbrak de auto van PoliMOVE zijn eigen record en bereikte een snelheid van 192,2 mph/309,3 km/u, waarbij hij door de “muur” van 300 km/u heen reed.

De snelheid van 192,2 mph/309,3 km/u werd behaald als een gemiddelde van meer dan 1 km in twee opeenvolgende pogingen in tegengestelde richtingen (om de effecten van de wind te elimineren). De Politecnico won eerfer in Las Vegas de Indy Autonomous Challenge. Over een paar dagen zal het team proberen om de prestatie op het circuit van Atlanta te herhalen, dit keer op een racecircuit en niet op een recht stuk.

Misschien vind je deze berichten ook interessant