Home Bots & Business UPS opent gerobotiseerd distributiecentrum

UPS opent gerobotiseerd distributiecentrum

door Pieter Werner

UPS opent op 1 maart een nieuw distributiecentrum in Roermond. De bestaande campus is uitgebreid met 17.000 m² oppervlakte, waardoor het nu over een totaal van 85.000 m² magazijnruimte beschikt. In het DC wordt onder meer gebruik gemaakt van slimme logistieke technologieën als een automatisch opslag- en ophaalsysteem (ASRS) en autonome mobiele robots (AMR).

Het complex moet een van de meest duurzame UPS-gebouwen ter wereld worden, en gaan helpen bij de sterke groei en de veranderende logistieke behoeften binnen retail, high tech en industriële productie. Roermond is van groot belang binnen het UPS-netwerk dankzij de centrale geographische locatie, met verbindingen naar de lucht- en zeehavens van Amsterdam, Rotterdam, Luik en Keulen.

Door gebruik te maken van slimme logistieke technologieën met een automatisch opslag- en ophaalsysteem (ASRS) en autonome mobiele robots (AMR), biedt het nieuwe distributiecentrum aan klanten een efficiëntere en betrouwbaardere opslag, orderverwerking, retourbeheer en andere diensten van toegevoegde waarde. Bovendien brengt het toepassen van deze technologieën een efficientie van 400% in de beschikbare opslagcapaciteit. Dit soort efficienties worden steeds belangrijker binnen de logistiek wereldwijd, omdat de aanhoudend sterke groei van de e-commerce druk blijft uitoefenen op de logistieke vastgoed- en arbeidsmarkt.

Technologieën

Vanwege de goede bereikbaarheid van de locatie en het vakkundige niveau van de Nederlandse beroepsbevolking opent UPS het allereerste Innovation Center van UPS in de EMEA-regio en het tweede Innovation Center voor UPS na Singapore dat sinds december 2021 open is. Het Innovation Center in Roermond gaat in de tweede helft van 2022 open en biedt innovators en ondernemers de mogelijkheid om de nieuwste automatiserings- en magazijntechnologie uit te proberen en te testen. De succesvolle technologieën komen in aanmerking om te worden uitgerold over de rest van het SCS-netwerk van UPS in Europa en de rest van de wereld.

Misschien vind je deze berichten ook interessant