Home Bots & Business Top tien genomineerden Softbot Awards bekend

Top tien genomineerden Softbot Awards bekend

door Marco van der Hoeven

Vandaag heeft de jury van de Sofbot Awards de tien projecten bekend gemaakt die tijdens het evenement op 17 november kans maken om de award voor meest innovatieve project op basis van RPA te winnen.

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

  • Gemeente Eindhoven: Een robot automatiseert een groot aantal repetitieve administratieve handelingen in het Sociale Domein, waar veel data uit diverse systemen voor nodig zijn.
  • BAR-organisatie: Een robot heeft de integrale samenwerking tussen de teams van HR, Financiën, Informatisering en Automatisering, plus Facilitaire Zaken en Concern Control, sterk verbeterd.
  • Bedrijfsvoeringsorganisatie Rijn en Braassem: Van overtreding tot aan het versturen van de waarschuwingsbrieven automatiseert een robot het hele proces rond ANPR-camera’s voor BOA’s.
  • Gemeente Amsterdam : Een robot stelt contracten op voor externe inhuurmedewerkers, verwerkt deze in het contractregister en vraagt ook de VOG’s aan voor deze nieuwe externe medewerkers.
  • Gemeente Huizen: Bij de aanvraag van energietoeslag komt na het besluit van de consulent een robot in actie voor de administratieve check, dossiervorming en klaarzetten van de uitbetalingen.
  • Erasmus MC: Een robot controleert achteraf alle afspraken uit de agenda’s van de polikliniek. Op basis hiervan wordt de facturatie naar de zorgverzekeraar uitgevoerd.
  • Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant: Een robot neemt volledig de werkzaamheden over bij asbestmeldingen en totaalsloop-meldingen.
  • Gemeente Leeuwarden: Een robot leest in het kader van Uitvoering Sociaal Domein bankafschriften uit en probeert op basis van een zelf gecreëerd algoritme de juiste klant en schuld aan elke betaling te koppelen. Hierna boekt de robot indien mogelijk de betaling.
  • Gemeente Dronten: Een robot werkt bij tekort aan personeel een administratieve achterstand van drie jaar weg, waar maandelijks ongeveer tien zaken met ongeveer 4 à 15 documenten per zaak bijkomen.
  • WA Customs: Een robot helpt bij de douane-expediteur met het facturatieproces, dat door Brexit flink onder druk was komen te staan. De robot heeft dit proces zo goed als overgenomen en tien à twaalf standaardstappen uit het proces gehaald.

Met dit initiatief worden innovatieve best practices in automation gevierd. Oorspronkelijk alleen gericht op de overheid, konden nu ook RPA-implementaties uit andere sectoren genomineerd worden.

Rocking Robots is exclusief mediapartner van dit evenement.

 Zie ook

Softbot Awards vieren innovatie in automation

 

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant