Home Bots & Business TIBCO introduceert ModelOps voor invoeren AI

TIBCO introduceert ModelOps voor invoeren AI

door Pieter Werner

TIBCO Software heeft TIBCO ModelOps aangekondigd, waarmee organisaties AI-modellen kunnen implementeren, ongeacht de locatie en naar elke locatie. Deze toevoeging aan het analytics-portfolio moet klanten helpen bij het schalen van cloudgebaseerd analytisch modelmanagement, -implementatie, -monitoring en -governance.

TIBCO ModelOps moet zorgen voor snelheid bij het implementeren van AI. Dit helpt AI-teams om belemmeringen voor implementatie te minimaliseren, door het eenvoudig toepassen van analytics op applicaties, het identificeren en verminderen van bias, en het bieden transparantie en beheersbaarheid van het gedrag van een algoritme binnen bedrijfskritieke applicaties.

Organisaties kunnen model-pipelines in productieomgevingen implementeren en beheren. De oplossing is format-agnostisch, wat betekent dat het alle gangbare model-formats ondersteunt, inclusief op API-gebaseerde modellen in elke cloudservice of on-premises. ModelOps zorgt ervoor dat governed modellen eenvoudig kunnen worden toegevoegd aan TIBCO Spotfire, TIBCO Data Virtualization en TIBCO Streaming – en meer zullen volgen.

Een recent onderzoek onder klanten van TIBCO bevestigde dat het niet langer ongewoon is dat organisaties honderden – zelfs duizenden – analytische modellen en workflows beheren. Met TIBCO ModelOps kan elke geautoriseerde business user, datawetenschapper, -analist of IT-gebruiker duizenden modellen in productie beheren en implementeren, inclusief volledige governance- en beheermogelijkheden.

Gebruikers kunnen ze in de cloud of on-premises implementeren en modelprestaties uitlichten via ingebouwde, customizable dashboards, geleverd door Spotfire. Met TIBCO ModelOps hoeven klanten zich geen zorgen meer te maken over onbedoelde negatieve gevolgen van mislukte automatisering vanwege complexe of slecht beheerde AI of op regels gebaseerde modellen, waardoor ze veiliger kunnen automatiseren op basis van gevalideerde en veilige AI-modellen.

“Terwijl 92% van de organisaties in 2021 in totaal meer heeft uitgegeven aan data science dan in de jaren daarvoor, implementeerde slechts 12,1% dit op schaal. Om organisaties te helpen waarde te halen uit hun AI-implementaties, hebben we een systeem ontworpen dat teams (inclusief business users) self-service toegang geeft tot data science”, zegt Mark Palmer, senior vice president, engineering bij TIBCO. “Hierdoor kunnen teams het algoritme van hun voorkeur kiezen, vanuit elke cloudservice werken en het veilig en op schaal uitvoeren. Door deze stap kunnen business users AI uit het lab halen en er zelf mee aan de slag gaan.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant