Home Geen categorie Techleap helpt negentig innovatieve bedrijven

Techleap helpt negentig innovatieve bedrijven

door Marco van der Hoeven

Al negentig veelbelovende Nederlandse scale ups zijn voorbereid voor internationale groei door het Rise-programma van Techleap.nl, een non-profitorganisatie die zich richt op het versnellen van het tech-ecosysteem in Nederland. Vanaf vandaag worden hieraan nummer eenennegentig tot en met honderd toegevoegd door de aankondiging van de 10de Rise batch. Hiermee treden deze ondernemingen in de voetsporen van succesvolle Rise-alumni als TestGorilla, Crisp en ChannelEngine.

Voor het Rise-programma selecteert Techleap veelbelovende scale ups die omzet genereren, minimaal 50% groei kunnen laten zien, op zoek zijn naar kapitaal en verder willen groeien in het buitenland. Het programma helpt deze ambitieuze bedrijven in deze belangrijke fase van hun bedrijfsvoering door ze toegang te geven tot een infrastructuur waarin zij kunnen leren en netwerken. Toonaangevende experts zoals Corinne Vigreux van TomTom, Pieter van der Does van Adyen, Adriaan Mol van Mollie, Jitse Groen van Just Eat Takeaway, zakelijke netwerken en andere hulpbronnen helpen deze ondernemers in hun volgende stap naar internationaal groei.

Succesvolle tech scale ups als ChannelEngine, Crisp, Fixico, Lepaya, Mapiq, TestGorilla, Sympower en Wonderflow profiteerden eerder al van het Rise programma.

De tien geselecteerde ambitieuze techbedrijven voor Rise batch 10 zijn AgXeed, Bridgefund, CustomerGauge, Dytter, Nanny Nina, Orbisk, Settly, Spotr, Inbiome en Hyfen.

Tjarda Voorneman, Hoofd Programma’s – Rise van Techleap.nl, zegt: “Met ons Rise programma willen we de nieuwe generatie kampioenen in de Nederlandse techsector verder brengen. We zijn trots op de successen van de eerdere deelnemende ondernemers en hopen dat zij weer als voorbeeld zullen dienen voor de volgende kampioenen.

De bedrijven van Batch 10

De bedrijven die zijn geselecteerd voor Batch 10 van het Rise-programma zijn onder andere actief op het gebied van gezondheidszorg, voedsel en energie.

  • AgXeed biedt een volledig geïntegreerd platform dat geavanceerde landbouwmethoden mogelijk maakt die zorgen voor een kosteneffectieve productie van voedzame landbouwproducten. Hiermee wordt de klimaatverandering het hoofd geboden en een oplossing geboden voor de groeiende schaarste aan handenarbeid.
  • Bridgefund is een online platform dat een brug slaat tussen de financiële belangen van ondernemers en investeerders, zonder tussenkomst van banken.
  • CustomerGauge is een aanbieder van customer software. Het helpt B2B-bedrijven bij het verbeteren van retentie.
  • Dytter is een boekingsplatform dat zorgprofessionals verbindt met zorgorganisaties.
  • Het platform van Nanny Nina biedt binnen enkele minuten betrouwbare, betaalbare (kinder)opvangoplossingen aan, zowel aan consumenten als bedrijven.
  • Orbisk richt zich op het registreren en verminderen van voedselverspilling in professionele keukens. Met behulp van het Orbisk dashboard worden klanten geholpen om gemiddeld 50% van de voedselverspilling te verminderen, waardoor ze tienduizenden euro’s per jaar besparen en een grote impact hebben op het verminderen van de CO2-uitstoot.
  • Het verhuisplatform van Settly’s helpt bedrijven om internationaal talent aan te trekken, te verhuizen en vast te houden en daarbij kostbare tijd te besparen en de betrokkenheid van medewerkers te vergroten.
  • Het Spotr platform voor vastgoeddata biedt AI-aangedreven inzicht in vastgoedportefeuilles waardoor corporaties kosten kunnen besparen, huurtevredenheid verhogen en de beste beslissingen kunnen nemen over hun bezit.
  • Door diagnose van elke bacteriële infectie in vier uur mogelijk te maken, verbetert Inbiome patiëntresultaten drastisch en verlaagt het de kosten voor de gezondheidszorg.
  • Door middel van een veilig en compliant cloudplatform vermindert Hyfen time-to-market en nalevingskosten voor partijen met financiële instellingen als klant.

Misschien vind je deze berichten ook interessant