Home Bots & Business Tacstone zelfstandig verder door stevige groei RPA markt

Tacstone zelfstandig verder door stevige groei RPA markt

door Marco van der Hoeven

Door de stevige groei van hun RPA-activiteiten heeft Tacstone Groep deze tak van zijn consultancy-portfolio nu ondergebracht in een zelfstandige onderneming, Tacstone Technology. Steeds meer organisaties zijn ondertussen bezig met RPA, en hebben behoefte aan ondersteuning bij opschalen en doorgroeien met deze technologie. “We komen nu allerlei nieuwe vraagstukken tegen”.

In de relatief korte tijd dat Tacstone actief is op de markt voor RPA heeft deze technologie een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt. Managing partner Rick Teunissen: “Waar we twee jaar geleden bij vrijwel iedereen nog moesten uitleggen wat een softwarerobot is, zien we nu bij een deel van de markt dat ze er al even mee bezig zijn, en nu een volgende stap willen maken,. Daar hebben zij ondersteuning bij nodig.”

Schaal

Hij vervolgt: “RPA is mooie technologie, maar om het op grotere schaal effectief in te zetten voor de business moeten wel een aantal zaken goed geregeld worden. Dat kan zijn op het gebied van de processen, maar ook een mogelijke migratie van on premise naar de cloud. In onze dienstverlening zijn we dan ook steeds meer een partner geworden voor dat soort vraagstukken.”

Ervaring

Deze activiteiten in het opschalen van RPA combineert Tacstone Technology nog steeds met het aanbieden van softwarerobots aan bedrijven die er nog geen ervaring mee hebben. “Het is heel duaal. Want we zijn ook nog steeds bezig met organisaties die willen beginnen met RPA. Bij hen moeten we nog wel uitleggen wat robots zijn en wat ze doen. Zelfs bij vrij grote organisaties is dat soms nog steeds nodig.”

Ambitie

De strategie van Tacstone blijft ambitieus. “Volgend jaar willen we verder blijven groeien. Ons sterke punt is dat we van huis uit geen ICT-bedrijf zijn, maar een consultant. We benaderen RPA-projecten dan ook vanuit ons consultancy-DNA.” Een logisch vervolg voor Tacstone is dan ook het volgen van de trend in de RPA-markt naar end-to-end automation, inclusief zaken als proces mining, task mining, AI en document recognition. “Dat biedt allerlei nieuwe kansen, maar ook uitdagingen. Daar zien we voor ons een rol weggelegd, om uit te eggen wat die technologieën kunnen betekenen voor organisaties.”

Beeld: Rick Teunissen en Ebert Knol in Las Vegas met Daniel Dines, de oprichter van UiPath

Zie ook deze case:

Virtuele assistent Robohop maakt groei mogelijk

Misschien vind je deze berichten ook interessant