Home Bots & Bullets Robot verzorgt autonoom tanken en opladen in complexe omgevingen

Robot verzorgt autonoom tanken en opladen in complexe omgevingen

door Marco van der Hoeven

Stratom, ontwikkelaar van autonome grondvoertuigen en robotsystemen voor logistieke en operationele toepassingen, heeft de RAPID-robot geïntroduceerd, een autonoom tank-, oplaad- en vloeistofoverdrachtssysteem voor zware omgevingen.

Stratom robots werken al langer voor het Amerikaanse ministerie van Defensie. Met de mogelijkheid om zowel autonome als door mensen bediende systemen te tanken, is RAPID aanpasbaar aan verschillende voertuigtypes en kan worden ingezet voor een verscheidenheid aan toepassingen, van mijnbouw, magazijnactiviteiten, vrachtvervoer, luchtvaart en vrachtvervoer tot het bijvullen van grote hoeveelheden containers en de transport van andere materialen, waaronder water, andere vloeistoffen en gevaarlijk afval.

Het RAPID-tanksysteem kan worden uitgerust voor verschillende brandstof- en stroombronnen, waaronder diesel, gas, waterstof, elektrische laadpoorten of een combinatie van brandstofbronnen. Het bereik en het laadvermogen van de robotarm zijn aanpasbaar en de brandstofleiding kan variabele stroomsnelheden en brandstofhoeveelheden leveren op basis van de toepassing. Het systeem is uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen en maakt gebruik van vision-detectie- en detectiesystemen om toonaangevende precisie te bieden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant