Home Bots & Business Recordomzet voor Universal Robots van meer dan $ 300 miljoen

Recordomzet voor Universal Robots van meer dan $ 300 miljoen

door Marco van der Hoeven

De Deense producent van cobots Universal Robots meldt een recordjaaromzet van 311 miljoen dollar, 41% meer dan in 2020 en 23% hoger dan pre-pandemische resultaten in 2019.

CEO Kim Povlse: “Universal Robots heeft een geweldig jaar gehad. In een bedrijf als het onze, dat geavanceerde hardware produceert volgens hoge kwaliteitsnormen, vereist dit soort groei een enorme inzet van alle betrokkenen. Ons productieteam in Denemarken heeft interne records gebroken voor het aantal gebouwde cobots en produceerde in het vierde kwartaal 400 cobots in één week. Onze supply chain-experts hebben hard gewerkt om ons bedrijf soepel te laten draaien, ondanks wereldwijde uitdagingen op het gebied van bevoorrading.”

De omzet in het vierde kwartaal brak ook records, een stijging van 22% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020 en een stijging van 28% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019. Kim Povlsen vervolgde: “Onze groei wordt aangedreven door verschillende langetermijntrends, waaronder personeelstekorten en een groeiend bewustzijn van de bijdrage die automatisering kan leveren aan productiviteit. Naast het bereiken van nieuwe consumenten, zien we herhalingsaankopen van fabrikanten die hun gebruik van cobots uitbreiden nadat ze de impact van de technologie hebben gezien.”

Het bedrijf verwacht dat de sterke groei zich in 2022 zal voortzetten: “De vraag naar cobots zal groeien en ons unieke ecosysteem groeit mee. Door samen te werken met meer dan 1.000 onafhankelijke bedrijven – waaronder fabrikanten van componenten, kits en applicaties, gecertificeerde integrators en distributeurs – is gezamenlijke innovatie wat ons groeitraject onderscheidt.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant