Home Bots in Society Profiel van innovatie in RPA: Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant

Profiel van innovatie in RPA: Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant

Genomineerd voor de Softbot Awards

door Marco van der Hoeven

Bij Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant neemt een digitale medewerker volledig de werkzaamheden over bij asbest meldingen en totaalsloop meldingen. Deze komen per mail binnen. De robot opent de mails die zijn gemarkeerd door een intake medewerker, en slaat de mail inclusief bijlagen op in het VTH systeem, vult alle datavelden in vanuit de bijgevoegde OLO formulier, vult een zogenaamd Omgevingsdossier in en rondt de zaak af.

De robot bespaart vooral veel tijd, en menselijke fouten zijn geen issue meer. De robot zorgt voor asbest- en totaalsloopmeldingen voor een excellente en optimale uitvoering. Daarnaast geeft het inhoudelijke medewerkers meer ruimte voor de inhoud. Waar nu per dag circa 4 á 5 uur wordt besteedt aan deze taken wordt dit nu volledig geautomatiseerd uitgevoerd.

Een zaak wordt van begin tot eind volledig geautomatiseerd doorlopen. Dit bespaart de organisatie 20 tot 25 uur per week aan werk voor één persoon. Deze medewerker heeft nu tijd om andere onderwerpen op te pakken. De robot maakt deel uit van de pilot die de OMWB uitvoert met RPA.

Misschien vind je deze berichten ook interessant