Home Bots & Business Pegasystems neemt process mining-leverancier over

Pegasystems neemt process mining-leverancier over

door Pieter Werner

Pegasystems  heeft tijdens PegaWorld iNspire de overname bekendgemaakt van Everflow, een process mining-softwarebedrijf uit Brazilië. Met de software van Everflow wil Pega procesinefficiënties die operationele prestaties bemoeilijken opsporen en direct repareren. Pega wil dit inzetten in combinatie met AI-gestuurde decisioning- en workflowautomatiseringssoftware.

Aangezien business complexiteit blijft toenemen wordt process mining steeds meer gezien als een cruciale tool voor het stroomlijnen van voortdurend uitbreidende en inconsistente processen. Inefficiënties in processen gaan ten koste van de productiviteit van medewerkers en dat is uiteindelijk schadelijk voor de algehele bedrijfsprestaties. Toch wordt de optimale inzet van process mining vaak belemmerd door twee factoren.

Ten eerste zijn de meeste process mining-tools moeilijk in gebruik zodat eigenlijk alleen technische business consultants ermee uit de voeten kunnen. Ten tweede kan process mining op zichzelf geen problemen oplossen. Het stelt alleen vast waar binnen een proces de problemen zich voordoen en doet vervolgens een voorstel voor mogelijke oplossingen.

Met de process mining oplossing van Everflow kunnen gebruiklers hun processen automatisch modelleren op basis van organisatorische activiteitenlogboeken. Vervolgens analyseert de software waar in het traject deze processen zijn afgebroken en stelt een betere alternatieve aanpak voor. Als voorbeeld kan men met behulp van Everflow vaststellen of klanten de mobiele app verlaten als zij te veel stappen en clicks moeten doorlopen om een transactie af te ronden. Of een leidinggevende binnen een verzekeringsorganisatie kan zien of zich knelpunten voordoen in het interne goedkeuringsproces van een aanvraag waardoor deze vertraging oploopt.

In combinatie met Pega’s platform voor AI-gestuurde decisioning en workflow-automatisering moet dit gebruikers helpen hun processen in de hele onderneming te monitoren en problemen of afwijkingen te identificeren op het moment dat ze zich voordoen, en deze snel op te lossen. De nieuwe process mining-mogelijkheden zijn naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar beperkt beschikbaar voor Pega-klanten en komen begin volgend jaar algemeen beschikbaar.

Misschien vind je deze berichten ook interessant