Home Bots & Business Outbrain neemt video intelligence AG over

Outbrain neemt video intelligence AG over

door Pieter Werner

Outbrain kondigde vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van video intelligence AG, een in Zwitserland gevestigd contextueel videotechnologieplatform voor digitale en Connected TV-mediabedrijven dat bij zijn aanbevelingen gebruik maakt van machine learning.

vi’s contextuele en machine learning-technologie, die geen gebruik maakt van cookies, stelt mediabedrijven in staat om de user engagement te vergroten en inkomsten te genereren door relevante video-inhoud aan elk artikel toe te voegen. De technologie biedt adverteerders ook impactvolle en aantrekkelijke video-advertenties die niet alleen ‘brand safe’ zijn, maar ook de bekendheid bij en de betrokkenheid van gebruikers vergroten.

vi werkt samen met meer dan 1100 mediabedrijven wereldwijd, variërend van IDG tot Der Spiegel en Funke. Daarnaast is vi onlangs de CTV-markt opgegaan door samen te werken met verschillende providers, waaronder Samsung TV+.

Transactie

Outbrain zal vi overnemen voor een totale aankoopprijs van ongeveer $ 55 miljoen, gefinancierd met $ 46,75 miljoen aan eigen kasmiddelen en 412.500 Outbrain-aandelen. De transactie zal naar verwachting in het eerste jaar van de overname een positief effect hebben op Outbrain en zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2022. Progress Partners trad op als exclusief M&A-adviseur voor vi.

“vi past perfect in Outbrain’s kernstrategie door mediabedrijven te voorzien van technologie die de user engagement vergroot en inkomsten genereert door middel van relevante content en advertenties,” zegt David Kostman, Co-CEO van Outbrain. “De overname van vi maakt het mogelijk om onze samenwerking met mediabedrijven te versterken doordat we nieuwe video-oplossingen kunnen aanbieden die in het midden en bovenaan een artikel kunnen worden geplaatst. De introductie van een hoogwaardig in-stream video-aanbod zal bovendien ook onze afzetmarkt van adverteerders vergroten. We zien aanzienlijke synergieën tussen onze bedrijven en we zijn dan ook verheugd om het ongelooflijk getalenteerde en ervaren vi team bij Outbrain welkom te heten,” zegt Yaron Galai, medeoprichter en Co-CEO.

Misschien vind je deze berichten ook interessant