Home Geen categorie Operationele werkprocessen gedigitaliseerd met AR

Operationele werkprocessen gedigitaliseerd met AR

door Pieter Werner

Rockwell Automation gaat samenwerken met Edison, het oudste energiebedrijf van Europa. Samen gaan zij Vuforia Expert Capture inzetten, een AR-oplossing die deel uitmaakt van de FactoryTalk InnovationSuite. Met Vuforia Expert Capture kunnen operators van Edison met behulp van Augmented Reality hands-free technische en operationele ondersteuning krijgen.

Met de Vuforia Expert Capture AR-oplossing wil Edison medewerkers meer mogelijkheden bieden, vermindert het bedrijf de opleidingskosten voor personeel en digitaliseert het de dagelijkse technische werkprocessen. Dat wordt gedaan door stapsgewijze AR-gestuurde instructies, best practices en opleidingsmateriaal voor medewerkers te ontwikkelen. Contextuele instructies informeren de operator via apparaten zoals mobiele telefoons, tablets en brillen, waardoor de efficiency en de veiligheid verbeterd worden.

Het Italiaanse energiebedrijf Edison – gevestigd in Milaan – heeft 5.000 werknemers en een omzet van 9 miljard dollar. Het bedrijf houdt zich bezig met hernieuwbare energiebronnen, hoogefficiënte thermische energie-opwekking, (groen) gaslevering en het produceert, distribueert en verkoopt duurzame elektriciteit in heel Europa. Het bedrijf levert bovendien energiediensten aan derden.

Cecilia Scaffidi, bij Edison verantwoordelijk voor digitale vraagstukken: “Met de steun van het Rockwell Automation-team en een bril met Vuforia Expert Capture waren we in staat om binnen slechts één dag een complete, technische procedure vast te leggen, die doorlopen werd door ervaren operators; die opname stap voor stap te bewerken en de AR-content voor nieuwe operators beschikbaar te maken. De mogelijkheid om technische kennis op deze manier vast te leggen, te documenteren en te delen, betekent een belangrijke verbetering van de productiviteit en de veiligheid voor al onze vestigingen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant