Home Bots & Business NTT Com werkt aan platform dat Gaia-X verbindt met externe systemen

NTT Com werkt aan platform dat Gaia-X verbindt met externe systemen

door Pieter Werner

Het Japanse NTT Communications Corporation (NTT Com) heeft een prototype ontwikkeld van een platform dat interconnectie mogelijk maakt met IDS1 en de IDS Connector, de kerntechnologie van IDS. Dat is een van de kerncomponenten van het Gaia-X2-gegevensecosysteem, de gegevensdistributie-infrastructuur die Europa ontwikkelt. NTT Com zal vanaf oktober tot maart 2022 interconnectieproeven uitvoeren met partners in Japan en Europa.

Op basis van de proefresultaten zal de commerciële versie van dit platform in de eerste helft van het fiscale jaar 2022 worden gelanceerd. Dit moet veilige internationale distributie van gegevens mogelijk maken, waaronder apparaatgegevens in fabrieken, bestelinformatie, CO2 en afvalemissiegegevens voor productlevenscycli tussen de componenten van de wereldwijde supply chain, via Gaia-X en withTrustTM 4.

Proefomgeving

NTT Com heeft een proefomgeving in de cloud gebouwd waar gegevens veilig kunnen worden gedeeld tussen bedrijven en organisaties door IDS, OPC UA5 en withTrustTM te verbinden in Europa en Japan. De testomgeving is gemaakt op basis van de gebruikssituaties van productiegegevensdistributie voor decarbonisatie en recycling van hulpbronnen in de productie-industrie en de vereisten van het internationale gegevensinterconnectieplatform afgeleid van dergelijke gebruikssituaties.

In deze proefomgeving zal ook een experiment worden uitgevoerd om meerdere gegevensruimten van Europese industrieën die voldoen aan Gaia-X met elkaar te verbinden, waaronder het Smart Connected Supplier Network in Nederland en Catena-X9 in Duitsland. NTT Com zal ook gegevensmodellen bestuderen om de vlotte overdracht van productiegegevens over CO2-emissies en andere informatie die de verschillen in bedrijfspraktijken en wetten tussen landen en industrieën overstijgt, mogelijk te maken.

Partnerbedrijven en organisaties die gaan deelnemen aan dit experiment zijn: Okuma Corporation, OMRON Corporation, DENSO WAVE Inc., Empress Software Japan Inc., Yokogawa Electric Corporation, Industrial Open-Network Laboratory in School of Fundamental Science and Engineering at Waseda University, RRI, Smart Connected Supplier Network (SCSN), en Value Chain Connectivity Test WG bij Virtual Engineering Community (VEC).

Misschien vind je deze berichten ook interessant