Home Bots & Bullets Milrem opent kantoor in Nederland

Milrem opent kantoor in Nederland

door Marco van der Hoeven

De Europese bouwer van militaire robots en autonome systemen, Milrem Robotics, heeft zijn kantoor in Nederland geopend, de eerste stap in de richting van een Central European Robotics Center. Tegelijkertijd introduceerde het bedrijf zijn opgewaardeerde THeMIS onbemande grondvoertuig (UGV).

Een van de redenen waarom Best werd gekozen als locatie voor het Nederlandse kantoor van Milrem Robotics, is om dichter bij een van de belangrijkste klanten van het bedrijf – de Koninklijke Nederlandse Landmacht – en andere relevante markten te zijn.

“De belangrijkste reden is echter ons doel om een ​​Centraal-Europees Roboticacentrum op te richten waar R&D, simulaties, training, systeemintegratie en technische ondersteuning onder één dak zijn en waar eindgebruikers terecht kunnen, maar nog belangrijker om kennis op te doen voor hun eigen ontwikkeling van robotica en autonome systemen”, legt Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics, uit.

Technologieregio

“Ons kantoor ligt midden in de technologieregio Brainport Eindhoven en is goed verbonden door een grote Europese luchthaven en door een breed wegennet om de rest van Europa te bereiken. Hierdoor kunnen we officieren en onderofficieren efficiënt trainen en coachen in tactische basisoperaties met onbemande systemen”, zegt Julien den Ouden, algemeen directeur van Milrem Robotics Nederland. “We zullen de “Milrem-ervaring” aanbieden in een uitgebreid pakket waarbij de UGV is geïntegreerd met verschillende andere systemen van derden”, voegde den Ouden eraan toe.

Tijdens de openingsceremonie introduceerde Milrem Robotics ook hun geüpgradede THeMIS UGV die speciaal is ontworpen om alle hardware, software en de foutloze werking van MIFIK – Milrem’ Intelligent Functions Integration Kit, te huisvesten. MIFIK biedt bekabelde en draadloze follow-me, waypoint-navigatie en obstakeldetectie en -vermijding. Er zijn ook aanzienlijke upgrades gedaan aan het camerasysteem en de algehele gebruikerservaring van THeMIS.

Milrem Robotics Nederland is het vijfde kantoor van het bedrijf in Europa. Het bedrijf heeft twee kantoren in Estland, één in Zweden en één in Finland.

civiel gebruik

Milrem Robotics staat bekend om zijn THeMIS en Multiscope Unmanned Ground Vehicles en het Type-X Robotic Combat Vehicle. De THeMIS ondersteunt gedemonteerde troepen terwijl de Multiscope bedoeld is voor civiel gebruik zoals bosbouw en brandbestrijding. Het Type-X Robotic Combat Vehicle is een wingman voor gemechaniseerde eenheden.

Beeld: Milrem

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant