Home Bots in Society Kepler Vision breidt uit naar Spanje met drie psychiatrische ziekenhuizen

Kepler Vision breidt uit naar Spanje met drie psychiatrische ziekenhuizen

door Marco van der Hoeven

Kepler Vision, leverancier van AI-bewakingssoftware, heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Hikvision Spanje om het gebruik van haar technologie uit te breiden naar drie psychiatrische ziekenhuizen in Spanje. Met deze stap kan zorgpersoneel patiënten beter en sneller verzorgen bij valpartijen en hulp te bieden aan ernstig dementerenden.

Bij de installatie worden ongeveer 120 patiënten verzorgd met behulp van 68 streams in zowel privékamers als openbare ruimtes. De AI-oplossing – de Kepler Night Nurse – kan detecteren wanneer patiënten vallen, zich ongemakkelijk voelen of moeite hebben met opstaan, en het personeel waarschuwen zodra zij hulp nodig hebben. In tegenstelling tot meer eenvoudige bewakingsoplossingen zoals bewegingsdetectoren, bedmatten en wearables, waarschuwt Kepler Night Nurse het personeel alleen wanneer patiënten hen nodig hebben, zodat er minder tijdrovende valse alarmen zijn en er sneller kan worden gereageerd wanneer er echt hulp nodig is.

Dr. Harro Stokman, CEO van Kepler Vision Technologies: “We zijn verheugd om onze bestaande samenwerking met Hikvision uit te breiden met deze nieuwste inzet van Kepler Night Nurse in medische faciliteiten. Het gebruik van onze software in drie instellingen zal ervoor zorgen dat zorgverleners onmiddellijk hulp krijgen wanneer ze die nodig hebben en zal de onnodige werkdruk op zorgpersoneel verminderen op een moment dat hun tijd nog nooit zo waardevol is geweest. We zien onze samenwerking met Hikvision Spanje als een belangrijke stap in onze internationale expansie”.

Alfonso Lorenzo, Business Development Manager, zei: “Het werk dat Kepler heeft verricht bij het creëren van de Kepler Night Nurse-oplossing heeft het potentieel om revolutionair te zijn voor het monitoren van patiënten in zorginstellingen over de hele wereld. We zijn blij dat we dit kunnen realiseren door het volledige spectrum van de bewakingsmogelijkheden van Kepler Night Nurse te gebruiken om het leven van zowel zorgpatiënten als het personeel dat voor hen zorgt te verbeteren. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met Kepler Vision in de toekomst, aangezien onze geavanceerde cameratechnologie hen in staat stelt hun kunstmatig zichtsysteem naar nieuwe hoogten te stuwen.”

Deze samenwerking bouwt voort op het eerdere werk van Kepler en Hikvision aan de ontwikkeling van de Kepler Vision Smart Sensor – een camerasysteem dat is geoptimaliseerd voor de Kepler Night Nurse-oplossing om videobeelden van hoge kwaliteit te analyseren, zodat nauwkeurig kan worden vastgesteld wanneer een cliënt hulp nodig heeft. Uniek is dat de Kepler Vision Smart Sensor een fish eye lense video feed gebruikt om de upload/download vereisten van het systeem te verminderen, waardoor het dataverbruik geminimaliseerd wordt en de dekking van de cliënt gemaximaliseerd wordt.

Zie ook

Interview Kepler Vision: Meer aandacht voor cliënten dankzij AI

Misschien vind je deze berichten ook interessant