Home Bots & Business Hai Robotics opent democenter in het Belgische Log!Ville

Hai Robotics opent democenter in het Belgische Log!Ville

door Pieter Werner

Hai Robotics toont voor het eerst zijn intelligente opslagoplossing HAIPICK in Europa, samen met systeemintegrator Savoye. Dit systeem voor het vervoeren van bakken naar mensen  is te zien in Log!Ville, een demoncenter voor innovatieve logistieke oplossingen in België.

Het HAIPICK-systeem is een logistieke oplossing met een autonome robot voor het verwerken van bakken (ACR) om die te verzamelen en naar een pickstation te brengen. De oplossing combineert ACR’s die bakken en dozen van 5 tot 7 meter picken en verplaatsen met Savoye’s eigen systemen, zoals de X-PTS-pickstations.

Flexibel

De HAIPICK-oplossing is volgens de fabrikant flexibel en schaalbaar, en heeft een snelle installatietijd. De demo-installatie was binnen een week operationeel. De demo bestaat uit twee planken van 4,2 meter hoog, een robot en een orderverzamelstation – niet op ware grootte, maar groot genoeg om te laten zien hoe het werkt en welke voordelen het biedt.

De oplossing is bedoeld voor middelgrote en grote bedrijven met langzame en middelzware orderverzamelactiviteiten met gemiddelde tot grote aantallen SKU’s. Dit is met andere woorden het marktsegment tussen handmatige pick- en shuttlesystemen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het systeem schaalbaar is en kan meegroeien met het bedrijf.

Misschien vind je deze berichten ook interessant