Home Bots & Bullets Elbit introduceert drone met hybride aandrijving

Elbit introduceert drone met hybride aandrijving

door Marco van der Hoeven

Elbit Systems zal op de Singapore Airshow 2022 het Skylark 3 Hybrid Small Tactical Unmanned Aerial Systems (STUAS) tonen. De Skylark3 Hybrid is uitgerust met een hybride aandrijving, met zowel een elektrische als een verbrandingsmotor, waardoor de operatieduur wordt verdrievoudigd en tot 18 uur, zonder aanpassingen in grootte of gewicht.

De Skylark3 Hybrid gebruikt zijn verbrandingsmotor om snel naar een Area Of Interest (AOI) te vliegen, en schakelt vervolgens over op de elektrische motor terwijl hij boven de AOI aan de slag is. Dankzij de dubbele motorarchitectuur van de nieuwe Skylark kan de een de ander ondersteunen, wat zorgt voor meer betrouwbaarheid en veiligheid. Het aanzienlijk hogere uithoudingsvermogen van de Skylark 3 Hybrid geeft troepen een grotere capaciteit om boven AOI te zweven en vereist minder platforms om dezelfde missie uit te voeren.

Sensoren

Skylark 3 Hybrid is gebaseerd op de Skylark-familie van STUAS die tot op heden door 27 landen zijn besteld. Skylark 3 Hybrid heeft een spanwijdte van 4,7 m, een maximaal startgewicht van 50 kg, een plafond van 12.000 voet en een bereik van 120 km. Het beschikt over een dubbel laadvermogen met een “plug and play” -interface voor een snelle vervanging van sensoren in het veld.

De Skylark 3 Hybrid kan een reeks nuttige ladingen integreren, waaronder een elektro-optische cardanische lading met hoge resolutie, ELINT, COMINT, laseraanwijzers en andere. Het wordt ingezet en bediend door een bemanning van twee, gelanceerd via een pneumatische draagraket en kan op een voertuig of vaartuig worden gemonteerd. Twee Skylark 3 Hybrid STUAS kunnen tegelijkertijd aan dezelfde missie worden toegewezen, beheerd door een gedeeld grondcontrolestation.

Misschien vind je deze berichten ook interessant