Home Bots & Business EIC investeert € 9 miljoen in de Archimedes Drive

EIC investeert € 9 miljoen in de Archimedes Drive

door Marco van der Hoeven

De European Innovation Council (EIC) investeert in totaal € 9 miljoen in IMSystems om de Archimedes Drive te commercialiseren. IMSystems vond de Archimedes Drive uit, een nieuwe, zeer nauwkeurige technologie voor snelheidsreductie die van fundamenteel belang is voor het creëren van nauwkeurigere robottechnologieën. Met deze financiering toont EIC het belang van automatiseringsverbetering bij het verder versterken van de positie van Europa.

“We zijn erg blij met deze aankondiging van EIC”, zegt Jack Schorsch, oprichter en CEO van IMSystems en uitvinder van de Archimedes Drive. “Met dit fonds erkent de European Innovation Council het belang van investeringen in robottechnologieën, die van vitaal belang zijn voor de groeiende vraag naar industriële automatisering met hoge precisie.”

De Europese Commissie selecteerde innovatieve deep-tech start-ups na de tweede afsluiting van de EIC Accelerator van dit jaar in juni. De bedrijven werden geselecteerd in een zeer competitief proces, dat kan worden aangemerkt als het vlaggenschip van Europese investeringen. In totaal werden 232 bedrijven geïnterviewd door EIC-jury’s uit een totaal van meer dan 1000 aanvragen. Het jurypanel bestaat uit toonaangevende experts, investeerders en ondernemers uit heel Europa. Ze onderzoeken en evalueren elk voorstel van kmo’s grondig.

IMSystems zal deze financiering gebruiken om de Archimedes Drive verder te commercialiseren. Dit betekent dat de productcatalogus wordt uitgebreid en bovendien kan IMSystems zich nog sneller aanpassen aan de wereldwijde marktbehoeften.

Zie ook

Misschien vind je deze berichten ook interessant