Home Bots & Brains Digital Twin van werelderfgoedlocaties

Digital Twin van werelderfgoedlocaties

door Pieter Werner

Dassault Systèmes heeft van zes UNESCO-werelderfgoedlocaties een digital twin gemaakt. Voor ‘Living Heritage’ gebruikten 32 studenten van zes teams uit Duitsland, India, Japan, Mexico, Nederland en de VS het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes om het Colosseum, de hangende tuinen van Babylon, de Konark Zonnetempel, Pompeii, de Porta Nigra en Shuri Castle virtueel na te bouwen.

Geleid door mentoren van Dassault Systèmes en ondersteund door 3DEXPERIENCE Edu leerden de teams in korte tijd hoe zij kunnen werken met dezelfde toepassingen voor geïntegreerde modellering, simulatie, informatie-intelligentie en digitaal samenwerken die worden gebruikt door de industrie.

Vervolgens creëerden zij wetenschappelijk nauwkeurige en met gegevens verrijkte virtuele tweelingen van de sites. De rol van 3DEXPERIENCE Edu hierbij is belangrijk, aangezien dit programma jaarlijks maar liefst zeven miljoen studenten helpt bij het ontwikkelen van veelgevraagde industriële vaardigheden.

Arbeidsmarkt

De virtuele tweelingen (digital twins) vertegenwoordigen zowel het zichtbare als het onzichtbare. Zij onthullen inzichten in het ontwerp van elke structuur en laten zien wat er in de loop van de tijd geheel of gedeeltelijk verloren of beschadigd is. Ook wordt met virtuele tweelingen duidelijk hoe deze ontwerpen de geschiedenis hebben beïnvloed en hoe zij toekomstige ontwerpen kunnen beïnvloeden.

Met de nieuwe technische kennis en knowhow die tijdens het programma is opgedaan, kunnen de studenten deze vaardigheden toepassen zodra zij zelf de arbeidsmarkt betreden. De virtuele tweelingen die zij in het kader van Living Heritage hebben ontwikkeld, kunnen bovendien weer door anderen worden gebruikt om les te geven, te studeren en te leren.

Toekomst

“Dassault Systèmes is een op wetenschappelijke inzichten gebaseerd bedrijf. We zijn al 40 jaar een katalysator voor menselijke vooruitgang. Onze passie en creativiteit hebben de virtuele wereld in staat gesteld om de echte wereld te verbeteren en uit te breiden. Hierdoor zijn gesprekken ontstaan die bruggen slaan tussen de generaties. Deze gesprekken geven inzicht in de prestaties uit het verleden en helpen en inspireren degenen die zich op toekomstige projecten richten”, aldus Victoire de Margerie, Vice President, Corporate Equity, Marketing & Communicatie, Dassault Systèmes. “

‘Living Heritage’ is als het ware een viering van dit gedeelde erfgoed. Het nodigt ons uit om te onderzoeken hoe de oplossingen van vandaag ons een beter begrip van het verleden kunnen geven. Het helpt leermogelijkheden te ontsluiten en toekomstige generaties om de weg naar een betere toekomst uit te stippelen. We zijn al vier decennia een sterke partner van de academische wereld. We staan altijd weer versteld van de creativiteit van de studenten die ons 3DEXPERIENCE-platform gebruiken.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant