Home Bots & Business Dell Technologies presenteert high-performance servers voor AI

Dell Technologies presenteert high-performance servers voor AI

door Pieter Werner

Dell Technologies breidt zijn portfolio voor high-performance computing (HPC) uit met Dell PowerEdge-servers en Dell APEX-innovatie. Deze toevoegingen aan het Dell PowerEdge-serverportfolio moet high-performance computing en kunstmatige intelligentie versnellen. De quantumcomputing-oplossing van Dell integreert hybride quantumcomputing in bestaande klassieke computationele ecosystemen.

De nieuwe Dell PowerEdge-servers moeten organisaties helpen om AI- en HPC-initiatieven neer te zetten. De systemen, die werden ontworpen in samenwerking met Intel en NVIDIA, maken gebruik van Smart Cooling-technologie. De systemen helpen organisaties om AI te gebruiken voor modeltraining, HPC-modellering en -simulaties, core-to-edge inferencing en datavisualisatie.

“Terwijl compute-innovatie versnelt om de vraag bij te houden, willen klanten hun IT-omgevingen upgraden en geavanceerde compute-mogelijkheden gebruiken om hun ontdekkingen en inzichten te versnellen”, zegt Rajesh Pohani, Vice President Portfolio & Product Management voor PowerEdge, HPC en Core Compute bij Dell Technologies. “Nieuwe servers en oplossingen van Dell Technologies geven bedrijven van elke omvang toegang tot technologieën die eerder alleen toegankelijk waren voor ‘s werelds grootste onderzoeksinstellingen en overheidsinstanties. Daarmee kunnen ze HPC aan, kunnen ze AI makkelijker inzetten en kunnen ze hun bedrijven vooruit helpen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant