Home Bots & Business CLS iMation investeert in intralogistieke robotisering en AI

CLS iMation investeert in intralogistieke robotisering en AI

door Pieter Werner

CLS iMation breidt zijn portfolio van intelligente oplossingen en geautomatiseerde voertuigen uit met upgrades en nieuwe integraties door de recente overname van Alfaproject.net. CLS blijft hiermee investeren in robotisering en AI-toepassingen voor de intralogistiek. Hiermee wil het bedrijf in deze sector gestandaardiseerde en herhaalde bewerkingen automatiseren, zodat personeel kan worden ingezet voor activiteiten met toegevoegde waarde.

Het gaat onder meer om geautomatiseerde magazijnen, ‘Agilox intelligent geleide voertuigen’ die rechtstreeks kunnen communiceren met productiesystemen, interactie met COBOTs. automatisch geleide vorkheftrucks die zijn uitgerust met een magnetisch geleidings- of kaartsysteem (SLAM) en LGV’s voor volledige end-of-line automatisering en het iDAC-systeem (CLS Advanced Digital Integration), dat in staat is om de werking van machines in logistieke processen aan te sturen.

Integratie

Met de integratie van de applicatieoplossingen van het overgenomen Alfaproject.net en de automatiserings-systemen van CLS iMation  komen er diverse oplossingen beschikbaar om machines en operators gesynchroniseerd te laten samenwerken. Zo kan De LOG iN-applicatiesuite van Alfaproject.net worden gebruikt om een progressief digitaliseringsproces te implementeren dat zal worden geïntegreerd met de informatiesystemen die al binnen het bedrijf worden gebruikt.

Misschien vind je deze berichten ook interessant