Home Geen categorie Ballast Nedam bouwt slim woningcomplex ‘Horizons’

Ballast Nedam bouwt slim woningcomplex ‘Horizons’

door Pieter Werner

In Amsterdam wordt het slimme woongebouw ‘Horizons’ ontwikkeld door Ballast Nedam Development naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects en FLUX Landscape Architects. Horizons is ontworpen met de kringloop van de natuur en de werking van het menselijk lichaam als inspiratiebron: het ‘ademt, denkt en voelt’.

Carolien Schippers, directeur van Grond en Ontwikkeling namens de gemeente Amsterdam en Onno Dwars namens Ballast Nedam Development hebben de optieovereenkomst voor kavel 5C2 in de Amsterdamse Sluisbuurt ondertekend. Met het plan Horizons is Ballast Nedam Development als beste naar voren gekomen voor de ontwikkeling van de locatie met 126 woningen, waaronder middeldure huur en koop, en bedrijvigheid. Circulariteit en energieverbruik vormden de hoofdaccenten van de aanbesteding.

Horizons maakt gebruik van verschillende innovaties op het gebied van circulariteit, duurzaamheid en toekomstbestendig bouwen. Horizons ademt door verschillende groene landschappen, wat een bron vormt van frisse lucht, zuurstof en gezondheid. Met innovaties op het gebied van energie weet Horizons wanneer er teveel of te weinig is. En door de intelligentie van de natuur te combineren met het innovatieve denken van de mens, worden water en afval op natuurlijke wijze gezuiverd om opnieuw te gebruiken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant