Home Bots in Society AWS Space Accelerator voor duurzaam gebruik van de ruimte

AWS Space Accelerator voor duurzaam gebruik van de ruimte

door Pieter Werner

De AWS Space Accelerator, nu in zijn derde jaar, is een hybride technisch, zakelijk en mentorprogramma voor startups die hun ruimtemissies met behulp van AWS een stap verder willen brengen. In 2023 zal de AWS Space Accelerator opkomende startups helpen zich te concentreren op cloudgedreven oplossingen die het gebruik van de ruimte als een duurzame en bruikbare omgeving voor de komende jaren ondersteunen, evenals oplossingen die een positieve invloed hebben op het leven op aarde.

De ruimte is beschikbaar voor meer organisaties dan ooit tevoren door onder andere lagere lancerings- en hardwarekosten, opwindende technologische ontwikkelingen zoals herbruikbare draagraketten en efficiënte en flexibele cloudtools, -services en -software. Gecombineerd vertalen deze vorderingen zich in grenzeloze kansen in de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Om voortdurende innovatie te ondersteunen, heeft de industrie oplossingen nodig die de duurzaamheid van operaties in de ruimte op de lange termijn mogelijk maken en mensen helpen te blijven profiteren van de inzichten die we verkrijgen uit ruimtedata en wetenschappelijke ontdekkingen. In 2023 zoekt de AWS Space Accelerator innovatieve startups met ideeën voor het toepassen van cloudgebaseerde oplossingen die deze langetermijnvisie helpen realiseren.

De 2023 AWS Space Accelerator, in samenwerking met TechConnect, zal een virtueel programma van vier weken zijn, gepland voor mei 2023. Nieuw dit jaar is de live “Week Zero”-aftrap in april en een live demodag in juli. In totaal zal de accelerator 15 startups van over de hele wereld begeleiden.

Geselecteerde startups ontvangen tot 100.000 dollar aan AWS-promotietegoeden, evenals mentoring van ruimtedomein- en technische materiedeskundigen met uitgebreide ervaring in het werken aan AWS. Deze mogelijkheid biedt samenwerkings- en netwerkmogelijkheden met andere deelnemende startups, AWS-klanten en leden van het AWS Partner Network (APN) die op zoek zijn naar geavanceerde technologische oplossingen voor hun meest complexe ruimte-uitdagingen. Het zal deelnemers ook samenbrengen met ruimtebewuste venture-investeerders voor gesprekken over fondsenwerving.

“De ruimte biedt ons veel voordelen die belangrijk zijn voor hoe mensen leven, werken en gedijen. AWS biedt de veilige, flexibele, schaalbare en kostenefficiënte cloudoplossingen die de slimste startups van vandaag zullen helpen bij het oplossen van enkele van onze meest complexe uitdagingen in de onderling verbonden domeinen van ruimtevaart en duurzaamheid”, aldus Clint Crosier, directeur van AWS Aerospace and Satellite. “De AWS Space Accelerator is ontworpen om startups te helpen belangrijke cloud- en zakelijke bronnen te gebruiken terwijl ze nieuwe innovatie brengen om deze uitdagingen aan te gaan. AWS zet zich in om startups te ondersteunen bij hun streven naar baanbrekende nieuwe ruimtemissies.”

AWS moedigt particuliere startups over de hele wereld, in alle stadia van volwassenheid, aan om zich aan te melden voor deze mogelijkheid. Aanmelden kan hier , de deadline is 6 maart 2023.

Misschien vind je deze berichten ook interessant