Home Bots in Society Amerikaanse regering lanceert nieuwe AI-kaders en onderwijsaanbevelingen

Amerikaanse regering lanceert nieuwe AI-kaders en onderwijsaanbevelingen

door Pieter Werner

De Amerikaanse regering heeft nieuwe initiatieven en aanbevelingen bekendgemaakt om verantwoorde ontwikkeling, adoptie en gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) te bevorderen. Met een nationaal strategisch plan en onderwijsdoelstellingen wil het de Amerikaanse cultuur rondom verantwoord gebruik van AI-technologieën stimuleren.

Deze kaders bieden richtlijnen voor verantwoord en effectief gebruik, ontwikkeling en implementatie van AI-algoritmes, nu er nog geen federale wetgeving is. De strategie legt de nadruk op slimme investeringen in onderzoek en ontwikkeling (R&D) door de Amerikaanse regering, om verantwoorde innovatie te bevorderen en uitdagingen aan te pakken die andere sectoren niet alleen kunnen oplossen.

De aankondigingen omvatten een routekaart voor prioritaire R&D-gebieden in de AI-sector waar federale investeringen nodig zijn, een publieke oproep voor informatie over het beperken van risico’s van AI-systemen door de overheid, en een analyse van de voordelen en risico’s van AI-technologieën in het onderwijs.

Daarnaast vraagt de Amerikaanse regering om input van het publiek voor een nieuwe nationale AI-strategie. Deze strategie bouwt voort op eerdere acties en bepaalt de koers naar een veilige en geïntegreerde toekomst met AI-technologieën. Input van het publiek wordt gebruikt om toezicht en regulering op een uitgebreide manier vorm te geven.

Opmerkingen kunnen tot 7 juli 2023 worden ingediend. Ambtenaren zijn met name geïnteresseerd in toezichtspraktijken, veilige softwareontwerpen voor AI-taalmodellen, versterking van burgerrechten en het identificeren van digitale kwetsbaarheden in cruciale infrastructuren.

Naast deze nieuwe kaders zal de Amerikaanse regering ook in gesprek gaan met Amerikaanse werknemers om zorgen over automatisering en economische impact te bespreken. Het belang van AI-regulering groeit binnen de federale overheid, mede door de opkomst van generatieve AI-systemen zoals ChatGPT, waarvoor nog geen uitgebreide regulering bestaat.

Met deze nieuwe initiatieven streeft de Amerikaanse regering naar verantwoorde ontwikkeling en gebruik van AI, met de bescherming van rechten en privacy als prioriteit. Door samenwerking tussen overheid, industrie en het publiek wil de Verenigde Staten voorop lopen in het creëren van een veilige en geïntegreerde toekomst met AI-technologieën.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant