Home Bots in Society ‘AI Night Nurse’ waakt met computer vision

‘AI Night Nurse’ waakt met computer vision

door Pieter Werner

Deze week opent Kepler in Eindhoven een Vision Experience Center om de toepassing van door machine learning aangedreven computer vision in de zorg te demonstreren. Dat doen zij met de “Kepler Night Nurse”, software die oudere bewoners in verzorgingstehuizen en patiënten in medische instellingen in de gaten kan houden.

Kepler Vision Technologies ontwikkelt valdetectietechnologie op basis van computer vision . De Kepler Night Nurse moet personeel onmiddellijk waarschuwen wanneer een patiënt is gevallen, in fysieke nood verkeert of – in het geval van speciale Alzheimer patiënt instellingen – zijn afgedwaald naar waar ze niet horen te zijn. Dit moet tevens een einde maken aan de valse alarmen die soms door traditionele domoticaoplossingen worden gegenereerd.

Het Kepler Vision Experience Center heeft een reeks voorbeeldomgevingen waarin de oplossing kan worden ingezet, waaronder een huiskamer in een verzorgingstehuis, een clientenkamer van een verpleeghuis,een aanleunwoning en een ziekenhuiskamer en een hal. Het centrum zal gebruik maken van de meest geavanceerde versie van de Kepler Night Nurse-oplossing en van de nieuwe sensoren van Kepler Vision. De faciliteit zal ook worden gebruikt voor het trainen van zorgpersoneel om gebruik te gaan maken van de Kepler Night Nurse software.

Misschien vind je deze berichten ook interessant